fredag, juni 22, 2012

Dette er hva Shane Claiborne lærer og lever, del 3

Her er tredje og siste del i serien som omhandler den trosbekjennelsen som kommuniteten The Simple Way lever etter:

Rettferd
Vi erkjenner med sorg verdens sønderbrutthet på det personlige, nasjonale og internasjonale nivå, og vi søker rettferd, forsoning og forvandling på alle områder av livet. I disse politiske, økonomiske, religiøse nedgangstider, er rettferdighet nødvendig for å bringe håp, visdom og nåde. Vi erkjenner også at fattigdommens og undertrykkelsens ondskap eksiterer på to nivåer: det individuelle og det strukturelle, og vi arbeider for rettferdighet på begge omådene.

Behov
Vi tror at det er nok! De som har mye kan dele med de fattige, hvis han eller hun som samler mye ikke vil samle for mye (2.Kor 8,13-15) Vi tror at Guds rike er fri for fattigdom og undertrykkelse. Vi slutter oss til og forsøker å leve ut Jesu bønn: 'La riket ditt komme. La viljen din skje på jorden slik som i himmelen'. Vi tror at det begynner nå, med Jesu etterfølgere, og fortsetter gjennom evigheten.

Fellesskap
Vi tror at menneskeheten er skapt for fellesskap. Gud er fellesskap, en treenighet, en pluralitet av enhet. Og vi er skapt i det bildet. Jesus modellerte dette fellesskapet med sine disipler, mens Han levde sammen med dem og sendte dem ut og lærte dem hvordan de skulle leve. Vi ønsker å vende tilbake til det fellesskapet vi ser i Apg 2,42-47 og 4,32-35. Vi tror at i denne type fellesskap, skjer det forsoning. Gud etablerer et nytt fellesskap, et nytt kongerike.

Kjærlighet
Vi anerkjenner kjærlighetens mysterium. Det endelige mål med vår tjeneste er å elske - elske Gud og mennesker. Dette er det største bud, som kroppsliggjør Guds lov. All synd stammer fra at vi ikke elsker Gud eller mennesker. Vi anerkjenner også at ren kjærlighet er Gud. Den største kjærligheten handling er å introdusere andre for kjærlighet, slik den kommer til uttrykk i personen Jesus.

2 kommentarer:

Bjørn sa...

Har lest boka hans "den uimotståelige revolusjonen"..Den var bra..Vi har en del å lære av clairbournes fokus spesielt angående de svakeste..Han er et godt forbilde der..Men fattigdom er IKKE fra Gud, og clairbournes har valgt å leve enkelt/fattig..Viktig å ikke misforstå dette ved at alle kristne må leve like enkelt/fattig som han..Derimot når det gjelder å stole på Gud som forsørger også kan vi lære av han..Men der skatten din er, vil hjertet ditt være..Det er ikke noe problem å være rik som kristen selv om det helt klart gjør ting vanskligere..Men er vi generøse og deler med andre er det bra å være rik..Clairbourne har sagt at rike kristne er det værste han vet..Jeg mener heller kristne som er gjerrige og ikke deler er mye værre..uansett,Fattig eller rik,så er Jesus Herre og han er mektig til å frelse begge kategorier mennesker..Jeg takker for kristne som clairbourne men vil presisere at hans livstil ikke er norm for kristne generelt..

Bjørn Olav sa...

Jeg tror at for de fleste er det et problem å være rik, og samtidig en Kristi etterfølger. Jesus og apostlene taler om rikdommens forførelser, og Jesus sier at det er vanskeligere for en rik å komme inn i Guds rike, enn det er for en kamel å gå gjennom et nåløye. Det nye testamente lærer et tydelig nøysomhetsideal. Vi ser også at de første kristne solgte alt de eide. Det gjelder nok ikke alle, men for alle av oss gjelder det nok at vi har mye vi kan kvitte oss med som vi ikke trenger. Jesus advarer oss også om at vi ikke kan tjene Gud og Mammon.