tirsdag, juni 12, 2012

Misjonærer fra burmesisk baptistmenighet arbeider i særdeles farlige omgivelser - la oss be for dem!

Fra vår kontakt i Burma, pastor Thaung Ngaih Lian, har jeg fått en epost i dag, som gir oss et innsyn i den særdeles spente situasjonen Yakine staten. Her pågår det en konflikt mellom buddhister og muslimer. Til tider pågår det harde kamper. Muslimer brenner ned hus og dreper mange. Mer enn 200 mennesker skal være drept. Opptøyene startet i forbindelse med at en kvinne med buddhistisk bakgrunn ble voldtatt og drept, og for å hevne dette ble 10 muslimer drept sist uke.

Inn i dette urolige området har baptistmenigheten i Yangoon, som Thaung Lian er pastor for, sendt to misjonærer, for, som pastor Lian skriver, 'å nå både buddhister og muslimer med det herlige evangeliet'! Det er med livet som innsats at disse to misjonærene arbeider her. Landbybeboere forlater ikke husene sine av frykt for å bli skadet eller drept. Situasjonen synes å bli forverret fra dag til dag.

Men de to misjonærene sender gode rapporter tilbake til pastor Lian. De fraråder ham fra å reise inn dit for å besøke dem. Det er for farlig. Til tross for den spente situasjonen forteller de to misjonærene om hvordan Gud bruker dem til å forkynne evangeliet. Misjonærene sier det slik: 'Herren er vår tilflukt'. Pastor Lian ber oss om å be for de to misjonærene. På grunn av deres sikkerhet oppgir jeg ikke navnene på dem her på bloggen. Men Herren kjenner dem. Vil du stå sammen med oss og be for disse uredde Herrens tjenere?

Ingen kommentarer: