søndag, juni 10, 2012

Kommunitetslivet leves ut i Ben Israel Fellowship i Minnesota

Ben Israel Fellowship er et sted som står mitt hjerte nært. Det var her den messianske jøden, Art Katz, bygget opp den anabaptistiske kommuniteten i Lapporte i Minnesota. Art Katz døde etter lengre tids sykdom i 2007, men kommuniteten fortsetter å leve videre. Sommerbrevet derfra gjør meg glad. Her bygges det, restaureres, her holdes retreater og her arrangeres barneleire. Og nå i slutten av denne måneden arrangeres det 'gjenforeningsfest' for de som har vært tilknyttet stedet opp gjennom årene med den håpefulle tittelen: 'Remembering the past - reaching for the future'. I oktober i fjor fikk kommunitetens medlemmer et profetisk budskap som lød slik: 'Det er av avgjørende betydning for Herrens hjerte å la alle få vite at Han våker over alt og alle'. Ja, Herren har vært god mot Ben Israel Fellowship gjennom årenes løp. Det har vært mange kamper å kjempe, og Herren har hele tiden stått trofast med.

Det er Herren som har opprettet Ben Israel Fellowship for en tid som denne! Det er veldig interessant å lese om den opprinnelige visjonen for stedet. Kallet gjaldt spesielt det jødiske folk. Det var naturlig siden grunnleggeren, Art Katz, var jøde. Men stedet var også ment som en treningsleir for en endetids-tjeneste, for å hjelpe troende til å forberede seg på Herrens gjenkomst. Og lytter man til undervisningen til Art Katz, så er det tydelig - i hvert fall for meg - at han var en profetisk røst inn i vår tid. Katz gikk aldri på kompromiss med Guds ord.

Jeg håper det skal gå godt for Ben Israel Fellowship også i fremtiden. Noen av støttespillerne begynner å dra på årene, men jeg ber om at nye skal komme til og at den viktige virksomheten skal fortsette. Kona til Art, danske Inger Hava, er fortsatt sterkt engasjert både i kommunitetens liv, og for å hjelpe palestinsk-arabiske barn og deres familier i Israel.

Ingen kommentarer: