søndag, august 11, 2019

Arabiske og jødiske kvinner forenet i Jesus

11.-12. april møttes 21 jødiske og 24 arabiske mødre hverandre i Crown Hotel i Nasaret, for å be sammen, lovprise Jesus og få med seg verdifull undervisning. Vertskap for konferansen var den arabiske bønnekvinnen Rania Sayegh fra Nasaret, kjent fra flere av de nasjonale bønnekonferansene på Grimerud og Chaya Mezrachi, medstifiter av Dugit Jewish Messianic Ministries.

Nå foreligger rapporten fra det som ble kalt 'Deborah's Clan Women's Gathering'. Konferansen er intet mindre enn et stort Guds under: tenk arabiske og jødiske kvinner forsonet i Kristus.

Ved siden av Rania og Chaya deltok også tre andre 'åndelige mødre', både jødiske og arabiske, for å hjelpe til med planleggingen og gjennomføringen av konferansen.

Rania skriver i sin rapport, at 'en av de vakre tingene ved samlingen var at det var rikelig plass for både jødisk og arabisk identitet.'

Et høydepunkt under konferansen var når Rania og en kvinne ved navn delte sine hjerter og fortalte hvordan Gud hadde forandret deres hjertes holdninger til hverandre. Jøde til araber, araber til jøde. Rania vitnet om hvordan hun som en arabisk kvinne hadde fått et hjerte for Israel. Med utgangspunkt i Ruts bok i Bibelen uttrykte de kjærlighet og lojalitet til hverandre og troskap mot Jesus. Som et konkret tegn på dette hang de jødiske mødrene fargerike skjerf rundt halsen på de arabiske mødrene, mens de arabiske kvinnene hang like fargerike skjerf rundt halsen på de jødiske mødrene.

Billedtekst: Fra konnferansen. Foto: HOPE/Nasaret.

Ingen kommentarer: