onsdag, august 14, 2019

Kvalmende og skremmende

Det er kvalmende og ikke så rent lite skremmende når kristne ukritisk gjengir fra nettsidene til 'Alternativ media'. Denne nettsiden er et underbruk av nettsiden til 'Frie nasjonalister', som er en nynazistisk organisasjon som sprer fremmedfrykt, fremmedhat, rasisme og ikke minst jødehat.

Nå spres en artikkel skrevet av en viss frisør, hvor hun bagatelisrer moskeangrepet i Bærum, og hevder at denne saken dreier seg om gjerningspersonens drap på sin stesøster. Hovedpoenget til frisøren er at stesøsteren var 'etnisk norsk'. Men det var hun jo ikke. Hun kom fra Kina.

Artikkelen fra 'Alternativ media' spres blant annet på en Facebook-side som er en blanding av bibelsteder, salmevers, pro Israel-artikler, fremmedfrykt og muslimhat, i en og samme suppe. Vedkommende som er eier av Facebook-siden, ble stadig stengt ute på grunn av brudd på retningslinjene til Facebook. Dermed skiftet han navn, og for å unngå å bli stengt ute av Facebook skriver han ordet 'muslim' på de mest fantasifulle måter, slik at ikke Facebook skal oppdage hva han holder på med.

Politiets sikkerhetstjeneste uttaler at de er overrasket over hvor mange nordmenn som støtter og legger igjen støttende kommentarer på hatsider i sosiale medier.

Kanskje på tide nå at dette drøftes i våre menigheter og tas opp som tema på våre prekestoler. Hat og fremmedfrykt er ikke kompatibelt med kristen tro.

Ingen kommentarer: