fredag, august 30, 2019

En hedersmann fyller 80 år

En av de mest markante skikkelsene i Det norske baptistsamfunn, Einar Stensland, fyller 80 år i dag, fredag 30. august. Det finnes pastorer og det finnes pastorer. Einar Stensland hører hjemme i den første kategorien. Han har hyrdesinn, en helt spesiell omtanke for store og små, høy og lav. En egen evne til å lytte. Einar trår varsomt, han er ingen person som brauter seg vei, men er der for å trøste en som har det vondt og gir håp til de som trenger det. Og så er han utrolig flink til å besøke gamle og syke. Mange har opplevd seg sett av Einar.

Einar Stensland er Ordets mann. Helt siden han ble omvendt har han hatt en usvikelig tro på Bibelen som Guds evige ord, og raust og trofast har han gitt det videre. Til oppbyggelse, til trøst, til oppmuntring og formaning. Så er han da ikke 'bare' pastor, men evangelist. Einars store lengsel er å se mennesker komme til tro på Gud. Og det har han fått se gjennom sin tid som evangelist og pastor. Einar Stensland har vært pastor i baptistmenighetene i Eidsvoll, Enningdalen, Arendal, Tromsø, Fredrikstad og Oslo 1.

Han kommer fra Balsfjord, og er den yngste i en stor søskenflokk. Jeg mener å huske at de var 13 søsken. Einar hadde egentlig tenkt at han skulle ta over gården hjemme, men Gud ville det annerledes. En radikal kallsopplevelse førte til at han begynte på Baptistenes teologiske seminar i 1959 og ble ferdig uteksaminert i 1963.

5. august 1961 giftet Einar seg med sin høyt elskede Rita, og sammen har de fire sønner, 11 barnebarn og 4 oldebarn.

Einar er en vel belest, kunnskapsrik og en mann full av humor og vidd. Så er han også svært sporty. Kilometer på kilometer legger han bak seg på sykkel og han og Rita går lange fjellturer. Jeg tror han må være Baptistsamfunnets sprekeste pastor.

Einar er min kones onkel. Han er Stenslands slektas egen pastor. Vi kaller ham det. Det er helt naturlig. Når min svigerfar døde, så var det Einar som forrettet og svigermor kunne ikke få fullrost Einar som brydde seg om enken og ringte titt og ofte for å høre hvordan hun hadde det. Ikke minst mot slutten av svigermors liv fikk Einar bety mye. For det takker vi ham fra djupet av vårt hjerte.

Snill, varm, det er Einar i et nøtteskall. Trygg og omtenksom.

'En mann fylt av tro og Hellig Ånd', for å sitere Skriften.

Måtte Herren rikelig velsigne dagen og alle dager som kommer, kjære Einar, og fylle dem med glede, kjærlighet, raus nåde og djup fred. Du er høyt elsket! Du er hel ved.

Billedtekst: Rita og Einar Stensland i deres hjem i Fredrikstad. Foto: May Sissel Hansen

Ingen kommentarer: