mandag, august 19, 2019

Nord-Koreas konsentrasjonsleire like grusomme som nazistenes - kanskje verre

'Nord-Koreas konsentrasjonsleire er like grusomme eller enda verre enn nazistenes,' sier Thomas Buergenthal (bildet), som selv overlevde Auschwitz. Buergenthal (85) satt i Den internasjonale komiteen for krigsforbrytelser, som har slått fast at Nord-Korea har begått 10 av 11 brudd på menneskerettighetene. Ikke minst kristne utsettes for grusomme forfølgelser. Jeg advarer mot forferdelige detaljer i det som nå følger:

Den kristne organisasjonen Ljus i Öster skriver om nordkoreanske avhoppere som forteller om vakthunder i disse konsentrasjonsleirene som mates med nyfødte babyer, om henrettelser av de som har spist gress for å stilne sulten, om konstante og brutale voldtekter av kvinner i alle aldre, om tvangsaborter gjennom injeksjoner av motorolje og vold og tortur uten ende.

En rømt fange forteller om hvordan man først tvinger mennesker til å grave sin egen grav, for så å la dem stå og vente til noen slår dem i bakhodet med en hammer til de faller død ned i graven.

Mer enn 130.000 mmennesker skal befinne seg i disse konsentrasjonsleirene.

Det finnes ingen frihet i Nord-Korea. Heller ikke utenfor fangeleirene. Livet preges av kontroll, hardt arbeid og sult. I dette helvete på jord lever våre kristne trossøsken! Ber du for dem?

I den siste tiden har man lykkes med å smugle Bibler inn i landet. Be gjerne for dette arbeidet. I fjor distribuerte Ljus i Öster 2000 digitale Bibler til Nord-Korea.

Billedtekst: Thomas Buergenthal. Foto: Wikipedia

Ingen kommentarer: