mandag, juli 12, 2021

Behovet for åpenbaring i åndelig krigføring


Bibelsk sett er åpenbaring ganske enkelt ”overnaturlig åpenbaret kunnskap.” Denne informasjonen kan komme gjennom: Den hellige ånd som taler til vårt indre, Skriftene, Åndens gaver, drømmer, syner med mer. Uavhengig av metoden, må vi høre fra Gud Hans innsikt, strategier, informasjon og timing. Paulus ba om at menigheten i Efesos skulle ha en ånd av visdom og åpenbaring (Ef 1: 17-18).

Åpenbaring er nødvendig og nyttig i mange situasjoner, men er spesielt viktig i åndelig krigføring.

Chuck Pierce og jeg var i Florida på 'Fifty-State Tour' da han avbrøt talen min. Noe jeg sa vekket den profetiske salvelsen i ham; han kom til plattformen og begynte å profetere. (Jeg vet ikke hvordan han fungerer på møter uten meg!)

"Det er en terroristcelle i Tampa," sa han i løpet av sin profeti. Han ga meg mikrofonen med et utseende som gjør noe. Nesten som om han sa: “Jeg fant det. Nå håndterer du det. ”

Jeg gjorde det eneste jeg visste å gjøre - be. Jeg ledet, mens de fremmøtte sa seg enige med meg. Vi erklærte at terroristene skulle bli avslørt. To uker senere ble en professor ved et Tampa-universitet avslørt og arrestert som leder for en gruppe som finansierer islamske terrorister.

Dette er krigføring ved åpenbaring.

I Matteus 16:18, taler Jesus om å bygge sin menighet og føre krig gjennom åpenbaring om hvem Han er. Konteksten er at Peter nettopp har mottatt en kraftig åpenbaring av Jesus som Messias, Guds Sønn. Jesus roste ham og sa: "På denne klippen vil Jeg bygge Min menighet." The Amplified Bible forsterker dette ved å gjøre det klart at Jesus snakket om åndelig krigføring; og at Kristus ikke sa at han ville bygge sin kirke på Peter, men på "klippen", av åpenbaringen om at han er Messias:

"Jeg sier deg, du er Peter [Petros, maskulin, et stort steinbit], og på denne klippen [petra, feminin, en enorm stein som Gibraltar] vil jeg bygge min menighet og portene til Hades (maktene til den infernale regionen) skal ikke overmanne den - eller være sterk nok til skade for den, eller holde ut mot den. ”

Når det gjelder "portene til Hades", elsker jeg Kenneth Wuest's oversettelse, "den usynlige verdens råd skal ikke overmanne den." Jesus ga deretter sitt berømte løfte om å gi oss nøklene eller autoriteten som vi kan binde og løsne i det usynlige riket som kalles ”himmelske steder”.

Altfor ofte prøver vi å bygge kirken og føre krig mot satans planer og råd uten åpenbaring - himmelens råd. Dette er nytteløst, og vår mangel på suksess på mange områder er frukten av det. Gud har imidlertid gjenopprettet vår forståelse av behovet for den profetiske salvelsen som gir dømmekraft og åpenbaring. Dette endrer alt.

Et av favorittversene mine om åpenbaringens behov og kraft er 1. Krønikebok 12:32: “Av Issakars, sønner, var det menn som forsto tidene, med kunnskap om hva Israel skulle gjøre, deres høvdinger var to hundre; og alle deres brødre sto under deres komando. ” Tider i dette verset er et hebraisk ord som betyr strategiske eller passende tider. (For de som liker ordstudier og kjenner det greske ordet kairos, er dette hebraisk ekvivalent.) Dette var menn av åpenbaring, og det var denne åpenbaringen av tidene som ga dem kunnskap om hva de skulle gjøre.

Vi må innse at dette er et avsnitt om krig. Verset blir ofte referert til, men det aspektet blir vanligvis oversett. Vers 1 introduserer den kommende listen over Davids mektige menn med utsagnet "de var blant de mektige mennene som hjalp ham i krig." Ved konklusjonen til kapittelet blir vi igjen minnet om at alle disse mennene var krigere (v 38). Ikke gå glipp av betydningen av dette. Deres profetiske salvelse - evnen til å forstå tidene, som ga kunnskap om hva de skulle gjøre - hadde med krig å gjøre. Dette er instruksivt: For at vi skal være effektive i vår åndelige krig, må vi også ha evne til å skjelne tidene. Og i likhet med disse mennene fra gamle dager kan vi fra den åpenbaringen motta en strategi.

Dette hebraiske ordet for å "forstå" tidene er også viktig. Ordet refererer ikke bare til en lærd, intellektuell kunnskap eller visdom; det er profetisk åpenbaring eller dømmekraft - en åndelig formidlet kunnskap. Flere andre avsnitt der det samme ordet brukes, vil bekrefte dette:

I 1. Kongebok 3: 9 ba Salomo Gud om en evne til å "skille".

I Daniel 1:17 og 20 fikk Daniel denne typen "forståelse" for å tolke syner og drømmer.

I 8: 15-16 ba Daniel om “forståelse” for å tolke et syn.

I 9:22 ble Daniel gitt "instruksjon" og "innsikt med forståelse" av en engel. (Jeg synes uttrykket "innsikt med forståelse" er fascinerende. Jeg likestiller det med "visdom og åpenbaring" i Efeserne 1:17.)

I Daniel 10: 1 fikk Daniel "forståelse" for å tolke et syn fra Gud.

Og i Ordspråkene 3: 5 sier Gud: "Ikke stol på din egen 'forståelse'."

Ordspråkene 3: 5 gir mye mer mening når de blir forstått i dette lyset av profetisk åpenbaring. Gud sier ikke at vi skal forlate visdom eller sunn fornuft. Han forteller oss at vi ikke må stole på vårt eget menneskelige skjønn om hva vi skal gjøre. "Motta åpenbaring fra meg," sier han. Igjen, å plassere denne forståelsen i krigssammenheng (1. Krønikebok 12: 32) gjør den spesielt viktig. Hvis vi skal vite hva vi skal gjøre for å overvinne i åndelig krigføring, må vi motta åndelig åpenbaring.

Enten å kjempe en "god kamp i troen" personlig (1. Timoteus 6:12), "bryte" med fyrstedømmene og maktene over samfunn eller nasjoner (Efeserne 6:12), eller "å rive ned festninger" i individets liv (2. Korinter 10) : 3-5), vet Den Hellige Ånd hvordan Kristi seier må brukes. Det kan være gjennom omvendelse, tilgivelse overfor noen, faste, binde og løse, forordne Ordet, langvarig forbønn eller andre metoder. Nøkkelen er å lytte etter Hans strategi, og deretter gjøre det.

Da jeg trengte helbredelse for 45 vorter på hendene mine, var Helligåndens strategi at jeg skulle tale (eller proklamere) Ordet over hendene mine til vortene forsvant (Markus 11: 23-24). Dette tok 30 dager. Når vi ba for en ung jente som hadde vært i koma i 18 måneder, var hans strategi at jeg ba over henne en time hver uke til hjernen hennes ble helbredet. Dette tok et år. Når man ber om helbredelse og frelse for nasjoner, kreves det ofte mange ting: enhet i menigheten, mye enighet i bønn, omvendelse og renselse fra nasjonale synder, faste og mer. Bare Den hellige ånd vet hva som må skje for at gjennombrudd skal skje i situasjonen. Vi må høre hans instruksjon og adlyde. Dette er nøkkelen til å vinne en åndelig krig.

- Dutch Sheets (bildet)/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: