søndag, juli 18, 2021

Palestinere kaster steiner på sørgende jøder på nasjonal fastedag


 I dag er det faste- og sørgedag i Israel. På Tisha B'Av markerer jødene minnet om ødeleggelsen av Det første og Det andre Tempelet i Jerusalem. På denne sorgens dag kommer terrororganisasjonen Hamas med utilslørte trusler om nye voldshandlinger mot Israel. I dag tidlig, søndag 18.juli, var det sammenstøt mellom muslimer og politiet da jøder tok seg opp på Tempelhøyden i Jerusalem for å sørge over ødeleggelsen av de to templene.                                                                       

The Jerusalem Post skriver i sin nettutgave i dag, her i min oversettelse: "Statsminister Naftali Bennett beordret politiet til å fortsette å la jødene gå opp på Tempelhøyden på søndag, fastedagen til Tisha B'Av, selv om muslimer var i sammenstøt med politiet på det hellige stedet. 

Bennett møtte sikkerhetsminister Omer Bar Lev og politikommisjonær Yaakov Shabtai etter at politiet kom inn i området for å hindre at stein kastes fra al-Aqsa-moskeen.  Tempelhøyden er jødedommens helligste sted, der de to templene sto. Tisha B’Av markerer deres ødeleggelse i 586 f.Kr. og 70 e.Kr. Religiøse ledere fra øst-Jerusalem oppfordret arabiske israelere til å komme til Tempelhøyden søndag og mandag, rapporterte Ynet.

Røde halvmåne rapporterte at en rekke palestinere ble skadet i sammenstøt med politiet. I følge organisasjonen ble flertallet av de skadene behandlet på stedet. Etter at demonstrantene ble ryddet fra området av politiet, begynte jødene å gå til Tempelhøyden søndag morgen for å be der på Tisha Be'Av.

Hamas advarte fredag om at Israel "lekte med ilden" ved å la jødene besøke Tempelhøyden og marsjere i gamlebyen, som de har gjort i de fleste årene.

Terrorgruppen ba Gazanere om å "holde fingrene på avtrekkeren" for å forsvare Jerusalem.

Ingen kommentarer: