lørdag, juli 17, 2021

Profetisk: En tid for å søke Herren som aldri før!


The Jerusalem Post stiller i sin nettutgave i går spørsmålet om det på nytt er tid for å la alarmen lyde eller vil Israel forvente å kunne se en reduksjon i infeksjonsraten med minimale endringer? Det store spørsmålet for israelerne nå er hvorvidt Israel vil oppleve årets Rosh Hashanah uten en ny nedstegning. Den fjerde COVID-19 bølgen ruller nå over landet, og noen eksperter tror at om ikke tas større handling raskt, vil landet tilbringe nok en Rosh Hashanah med nedstegning. Rosh Hashanah starter noen få dager etter det nye skoleåret, nemlig 6.september. 

Rosh Hashanah eller Det jødiske nyttåret har sitt bibelske navn: 'Yom Teruah' eller 'Basunhøytiden'. Det er den første av de 'høyhellige' jødiske dagene - dagene for ærefrykt, beskrevet i 3.Mos 23,23-32. 

Vi lever i høyprofetiske tider, og mer enn noen gang gjelder det å være våkne. Jesus oppmuntrer oss ikke bare til å be, men til både å våke og å be! En dag skal basunen lyde og Herren henter sine ut av denne verden.

Mange er ivrige etter 'å komme igang' igjen med virksomheten etter nedstegningen. Mange vil tilbake til slik det var før epidemien. Det er om å gjøre å holde møter. Men om Herren vil det annerledes? Nedstegningen tvang oss til å ta pause fra alle akiviteter og virksomheter. Om Herren vil det fortsatt slik? Om Herren vil at vi bruker mer tid på Han?

Våre venner i Forbedere for Israel annonserte i går at deres årlige bønnekonferanse som holdes i januar 2022 er avlyst. De følte fred for å gjøre dette. Jeg har ikke spurt hvorfor, men jeg aner at de har følt at tiden ikke er inne. 

Vi trenger mer tålmodighet. Mange av oss er så rastløse. Det må skje noe. Åndelighet måles av mange i hvor aktiv man er. Men aktiviteten kan ofte være et skalkeskjul for manglende bønneliv og for sann åndelighet. Dette er en tid for å søke Herren som aldri før og få vite hva som ligger på Hans hjerte. Er vi klar for en ny nedstegning, en ny periode med bare å være i Guds nærvær?

Ingen kommentarer: