fredag, juni 24, 2022

Forbønnsopprop! Be for den spente situasjonen mellom Litauen og Russland

Jeg ber våre bedende venner fokusere på å be for Litauen for tiden! Situasjonen mellom Litauen og Russland er svært spent, etter at Litauen har lagt sterke begrensninger på trafikk inn og ut av den russiske enklaven Kaliningrad. 

Det var i helgen at den litauiske jernbanen gjorde det klart at den ikke lenger vil tillate transittrafikk til og fra Kaliningrad av varer som er omfattet av EUs sanksjoner mot Russland. Dette er varer som utgjør 40-50 prosent av alle varer som fraktes med jernbane gjennom Litauen til og fra Russland og vil føre til at Kaliningrad-enklaven blir mer og mer isolert. Litauen har på sin side forsvart tiltakene med at de er helt i tråd med de sanksjonene som EU har innført mot Russland og Litauen har fått full støtte fra EU i dette spørsmålet. 

Hvordan reagerer så Russland på dette? Svaret på det spørsmålet kom fra pressetalskvinnen fra Det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova onsdag: 'Et av de viktigste spørsmålene har vært om vårt svar på de litauiske tiltakene vil være bare diplomatiske. Svaret på dette er nei.'

Hva som ligger i dette er helt åpent og usikkert. Det har vært spekulert på om Russland gjennom et lynangrep fra Belarus, tidligere Hvite-Russland og Kaliningrad, vil forsøke å opprette en landveis forbindelse til sitt isolerte landområde i vest. Skjer det trekkes NATO inn, da Artikkel 5 i NATO-pakten forplikter NATO til å forsvare et NATO-land som blir angrepet.

Det er nå det trengs forbønn!! Målrettet, konkret forbønn. Be Hærskarenes Herre sende ut sine mektige stridsengler til beskyttelse av liv og eiendom og grenser. Be om kloke politiske beslutninger, om visdom til å håndtere dette på en måte som ikke fører til at den spente situasjonen eskalerer.

Ingen kommentarer: