mandag, juni 06, 2022

Islamistangrep brer om seg - kristne rammes


Burkina Faso (MNN) — Angripere drepte rundt 50 mennesker på landsbygda i det østlige Burkina Faso 27. mai. Volden kom mens en gruppe mennesker reiste nær grensen til nærliggende Togo og Benin.

Det er ikke klart hvem som begikk angrepet, men islamistisk vold plager hele tiden regionen. Al Qaida og Den islamske staten har spesielt gjort inntog i Burkina Faso. I løpet av det siste tiåret har angrep drept tusenvis hvert år. Volden har begynt å spre seg til Togo og Benin også.

I januar kidnappet militære tjenestemenn i Burkina Faso presidenten og oppløste regjeringen. De hevdet det var nødvendig å stoppe islamistisk vold. Så langt har det ikke skjedd.

Greg Yoder med Christian World Outreach sier at noen angrep retter seg mot kristne, mens andre retter seg mot enkelte landsbyer. "Det har begrenset reisene våre for den mobile klinikken til noen av landsbyene. Det er ikke trygt for dem å reise med de medisinske teamene, eller evangeliseringsteamet.»

Yoder sier at den voldsomme volden også har rammet unge jenter ved CWOs Village of Opportunity internatskole. "Vi har omtrent 13 som skal bo på skolen over sommeren fordi det ikke er trygt for dem å reise hjem der familiene deres har blitt fordrevet."

I Burkina Faso, som tradisjonelt har vært et patriarkalsk samfunn, får gutter det meste av utdanningsressursene. Jenter blir etterlatt. I "Mulighetenes landsby" lærer de ferdigheter de kan bruke i arbeid og forteller dem også om deres likestilling med mennesker i Guds øyne

SLIK KAN DU BE

Yoder sier: «Be for våre ansatte og deres sikkerhet. Lærere reiser til og med fra Ouagadougou hovedstaden ut til der skolen vår er. Så det er til og med et sikkerhetsproblem der. Men Gud har vært god og beskyttet våre ansatte.»

Be Gud om å forandre hjerter og stoppe volden i Burkina Faso.

Billedtekst: Bildet viser en protest til støtte for kuppet i Burkina Faso tidligere i år. (Foto med tillatelse fra VOA-nyheter, Public domain, via Wikimedia Commons)

- Mission News Network/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: