lørdag, juni 25, 2022

- I dag har livet vunnet


 "I dag har livet vunnet," skrev tidligere visepresident Mike Pence på Twitter, da det ble kjent at USAs høyeterett fjerner den føderale retten til abort. I en 6-3 avgjørelse i går - fredag - opphevet Høyesterett  Roe versus Wade, den skjellsettende kjennelsen som etablerte den konstitusjonelle retten til abort i USA i 1973. Abortforkjemperne er rasende.
 
Dette er frukten av flere tiår med inderlig bønn fra amerikanske forbedere, og vi feirer med rette at abortgiganten er blitt styrtet i Amerika, i det minste midlertidig. Men abortkampen i USA er slett ikke over. Vi må ikke la oss bli bedratt, men fortsette å våke og be! Liberale lovgivere har allerede tenkt gjennom planer for å minimere virkningen av den amerikanske høyesteretts beslutning. Lørdag melder NTB at en rekke store amerikanske selskaper i underholdningsbransjen vil betale reisen for ansatte som trenger å reise til andre delstater hvor det vil være lovlig å ta abort. Dette dreier seg om selskaper som Walt Disney, Netflix, Sony Pictures og Paramount Pictures.

Men avgjørelsen som ble tatt fredag er historisk. Endelig ble kjennelsen fra 1973 satt til side - også kjent som Roe vs Wade. Fosteret i mors liv har fått sine rettigheter. Dette er virkelig et gjennombrudd for fosterets rettsvern og en anerkjennelse av at det ikke bare er en part, men minst to parter i spørsmålet om abort.

Nå er det viktig at amerikanske kristne slutter rekkene og står i frontlinjen for å hjelpe mødre som trenger det til å bære barnet frem! Ved å yte praktisk og økonomisk hjelp, ved siden av forbønn. De bør skaffe til veie barneklær, barnevogner, barnemat samt sitte barnevakt til alle de som trenger dette! Men også det amerikanske samfunnet har en vei å gå! Hvorfor tar amerikanske kvinner abort? Hvodan kan mødres økonomiske situasjon bedres?

La oss fortsette å be for USA.

Ingen kommentarer: