onsdag, juni 08, 2022

Jøde banket opp i voldelig antisemittisk angrep i Frankrike


 (JTA) — En gruppe menn angrep en jødisk mann med vold mens han satte opp kampanjeplakater for sin kone, som stiller til valg på lovgivende sete i Strasbourg, Frankrike, fortalte offeret til politiet.

Opprinnelig kalte to menn som henvendte seg til Liron Rozenhaft, 41, torsdag ham en "skitten jøde" etter å ha lest navnet til hans kone, Audrey Rozenhaft, på plakatene, rapporterte den franske avisen Le Parisien fredag. Hun stiller som kandidat for sentrum-høyre-republikanernes parti i den første valgkretsen i Bas-Rhin, som inkluderer byens sentrum og flere ytre distrikter, i valget som er planlagt den 23. juni.

Liron Rozenhaft fortalte at de to mennene rev ned plakatene og fulgte etter ham andre steder på en scooter. Flere andre menn fulgte etter. Han sa at han fortalte mennene at Frankrike «fortsatt er et demokrati».

I et Facebook-innlegg om hendelsen skrev Audrey Rozenhaft at han ble forlatt bevisstløs, og sa at myndighetene har tillatt en "eksplosjonsatig voldsforbrytelse" i området. Rozenhaft pådro seg mindre skader, inkludert en hjernerystelse, ifølge Le Parisien.

Strasbourg-ordfører Jeanne Barseghian fordømte hendelsen i en uttalelse, og skrev at "vi tolererer ingen vold, og når den retter seg mot demokratisk diskurs er det spesielt sjokkerende." 

Barseghian nevnte ikke det påståtte antisemittiske elementet i hendelsen. Politiet etterforsker anklagene, sa hun.

- Jewish Telegraphic Agency/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Audrey Rozenhaft lastet opp et bilde av ektemannen Liron etter at han ble slått i Strasbourg, Frankrike, 2. juni 2022. 

Ingen kommentarer: