fredag, juni 03, 2022

Oppfordring til å be at Gud må gripe inn og forhindre hungersnød - 46 land og 49 millioner kan bli berørt

I dag - fredag 3.juni 2022 - offentliggjør FNs matvareprogram en ny og svært alvorlig rapport og slår full alarm om hungersnød i verden som en følge av krigen i Ukraina. Russlands blokade av den store handelshavnen i Odesa gir akutt matkrise i mange land som allerede er dårlig stilt fra før. 49 millioner mennesker i 46 land er på grensen til hungersnød. Ikke siden 2.verdenskrig har vi sett en så stor humanitær katastrofe. Men det finnes håp i det beksvarte mørket.

Nå må vi be Gud gjøre et under, slik at man kan få maten ut av havnene og få tømt kornsiloene!

Ukraina alene - som er blitt kalt verdens kornkammer - produserer mat til 400 millioner mennesker! Frateskipene ligger i havn og kornsiloene er bristeferdige.  Om 50-60 dager er det igjen tid for innhøstning. Vil virkelig Russland stå ansvarlig for at millioner av mennesker i verden dør av sult? 

Vi må be inderlig til Herren om at Han snur Putins hjerte som vannbekker, slik at millioner av menneskers liv kan reddes. "Kongens hjerte er som bekker i Herrens hånd, han bøyer det dit han vil." (Ord 21,1)

I flere år har Herren talt til meg om at vi må be for vår egen matproduksjon og lagring av korn i Norge. Jeg har i tråd med dette årlig sendt ut bønnebegjæringer om dette via bloggen og Facebook. Dette vil jeg fortsette med, for det er tydelig for meg at dette er noe Herren vil at vi skal be for. Det er tydelig at det nok en gang må til en krise for at norske politikere skal våkne opp og se ansvaret. 

Derfor ber jeg nok en gang norske forbedere om å komme sammen for å be for denne krisen. Om 50-60 dager kan det være for sent, men Gud kan gripe inn som svar på våre bønner! Hvem står med? 

Ingen kommentarer: