torsdag, mars 15, 2012

Nye anklager mot Nardarkhani - men iranske myndigheter benekter løgnaktig hans dødsdom

Det er tydelig at det iranske regimet er under hardt press i saken mot den dødsdømte pastoren, Yousef Nardarkhani (bildet). En høyt plassert talsmann for myndighetene sier nå at Nardarkhani er 'fengslet for sin kristne tro, og for å ha fornærmet Islam', men samtidig benekter talsmannen at Nardarkhani er dømt til døden. Det iranske regimet lyver så det renner av dem, når Mohammad Javad Lariani sier:

'I de siste 33 årene etter (den islamske revolusjonen), har ikke en eneste person blitt dømt til døden, eller henrettet eller rettsforfulgt fordi de har skiftet til en annen religion enn Islam. Hundrevis av mennesker skifter religion til Islam. Hvorfor skulle vi bry oss om at noen få skifter fra Islam til en annen religion'.

For det første er det jo en regelrett løgn å si at mennesker i Iran ikke er blitt rettforfulgt på grunn av sin kristne tro, og at man ikke har utført henrettelser på grunn av dette. Men sannheten er jo også den at det ikke er 'noen få' som går fra Islam til kristen tro i Iran, men tusenvis av mennesker gjør det. Det er også interessant at man på den ene siden sier at man ikke rettsforfølger noen på grunn av deres kristne tro, men samtidig sier at Nardarkhani er arrestert på grunn av sin kristne tro!

Samtidig som talsmannen for de iranske myndighetene kom med sine absurde påstander, fremmet de også nye anklager mot Nardarkhani:

Han skal ha forkynt evangeliet for unge mennesker uten å ha innhentet tillatelse fra deres foreldre, han skal ha omgjort sitt hjem til en kirke og han skal ha fornærmet Islam. Hva det siste går ut på presiseres ikke. Tidligere har iranske myndigheter påstått at Nardarkhani har drevet en bordell. Det siste har de ikke nevnt så mye fordi det er en så absurd påstand at ingen tror dem.

At iranske myndigheter igjen kommenterer Nardarkhani-saken viser hvor presset de er. Likevel: vi skal ikke glemme at Nardarkhani når som helst kan bli henrettet på grunn av dødsdommen. La oss fortsette å be for ham, hans familie og hans menighet.

Ingen kommentarer: