fredag, mars 30, 2012

Kun 15 medlemmer av baptistmenigheten igjen i Homs - tre baptistkirker stengt i Egypt

Baptistkirken i Homs i Syria hadde en gang et blomstrende menighetsliv med 175 døpte medlemmer. Nå er det bare 15 igjen. Resten har flyktet fra byen.

Det var under en sammenkomst for ledere av Den europeiske baptistføderasjonen i Jordans hovedstad, Amman, 26 mars, at man ble kjent med dette.

Etter møtet sa presidenten for Den europeiske baptistføderasjonen, Hans Guderian, at situasjonen i Syria er preget av frykt og stor usikkerhet.

Mange syriske kristne uttrykker stor takknemlighet for den relative friheten de har hatt frem til nå. Den har gjort det mulig for baptistmenighetene i landet å doble antall medlemmer til 1.150. Det finnes 2,5 millioner kristne i Syria, og de utgjør 10 prosent av befolkingen.

Foruten Hans Guderian fra Tyskland, deltok også visepresidenten i Den europeiske baptistføderasjonen, Otniel Bunaciu fra Romania og generalsekretær Tony Peck fra Storbritannia. De oppfordret kristne verden over til å be for Syria.

To representanter for de syriske baptistene deltok på møtet, sammen med baptister fra Egypt, Jordan, Lebanon, Samaria og Judea og Gazastripen. Samtlige uttrykker stor usikkerhet med hensyn til fremtiden. I Egypt er tre baptistkirker stengt etter at de ble angrepet av radikale islamister. Samtidig med den svært spente situasjonen i kjølvannet av den såkalte 'arabiske våren' meldes det også om stor åpenhet for evangeliet.

Bildet viser hus som brenner inne i Homs i Syria.

Ingen kommentarer: