fredag, mars 30, 2012

Munk med helbredelsens nådegave

På bloggen Monastisk kan du i dag lese om Johannes Klimakos som tilbrakte 40 år i stillhet og bønn. Mennesker i store antall søkte ut i ødemarken for å få del i hans åndelige veiledning. Johannes Klimakos fungerte i helbredelsens nådegave, og gav 'kunnskapsord ved Ånden' til flere av de som oppsøkte ham.

Du finner bloggen her:

http://www.monastisk.blogspot.com

10 kommentarer:

Bjørn sa...

Hvis du mener at noen i dag har nådegaven til helbredelse så vil jeg veldig gjerne ta med den personen på kreft avdelingen til de små barna som dør der..Denne gaven var tilegnet apostlene og de 70 Jesus sendte ut, for å bevise de var Guds sendebud..Da Gud ord var nedskrevet opphørte denne gaven, akkurat om med apostelembete..Dette er ikke vanskelig å forstå ut fra skriften..Det er så my forførelse i forbindelse med helbredelse om har sneket seg inn selv i statskirken..Gud helbreder i dag uten tvil, men de gjør han til sin egen ære og or å svare i bønn..Nådegaven til helbredelse virket HVER GANG ved ett ord eller en berøring..Lamme,blinde,døve,spedalske og døde som ble reist opp..dette er det bibelske helbredelsesmønsteret for denne nådegaven, og den er IKKE i funksjon i dag..hvis så, hvor er de??

Bjørn Olav sa...

Det er vel ikke slik det fungerer, Bjørn. Gud helbreder hvem Han vil og når Han vil. Men at mennesker i dag har helbredesens nådegave er jeg ikke det minste i tvil om. Legg merke til at apostelen Paulus i 1.Kor 12,9 skriver: 'en annen får nådegaver til å helbrede'. Interessant at apostelen omtaler dette i flertall, mens de øvrige av Åndens gaver omtales i entall. Jeg har mye kontakt med Herrens Arme i Romania. Det er en fornyelses- og vekkelsesbevegelse innen Den rumensk ortodokse kirke. I den sammenhengen opplever de mange helbredelser. Sist jeg snakket med dem om dette hadde de opplevd at fem personer med uhelbredelig kreft i siste stadium, var blitt helbredet. Flere av munkene der har helbredelsens nådegave. Men de annonserer ikke eller taler høyt om dette, slik man gjør i andre sammenhenger. For dem er det noe naturlig.

Når man leser kirkehistorien finner man jo mange eksempler på mennesker som har hatt helbredelsens nådegave. Denne gaven har - i likhet med alle Åndens gaver - fulgt den kristne kirke siden dens grunnleggelse og like frem til i dag.

Ikke alle ble helbredet av Jesus, heller ikke av apostlene. Både Paulus og flere av de som var i hans apostelteam var syke i perioder, noen av dem kanskje også kronisk syke. Heller ikke alle vi ber for i dag blir friske. Gud alene vet hvorfor.

Jeg har ikke helbredelsens nådegave, men jeg har bedt for mange gjennom årenes løp som er blitt helbredet etter at jeg har salvet og bedt for dem. Ikke minst har jeg opplevd dette under mine mange møter på den russiske landsbygda. Men også her i Norge. Da snakker vi også om mennesker med uhelbredelige sykdommer.

Bjørn sa...

Er helt enig i at gud helbreder i dag gjennom bønn her og der, men nådegaven til helbredelse virket jo hver gang? hvem er det jesus ba for som ikke ble helbredet? Jesus den allmektige Gud helbredet jo de han la hendene på eller talte til som vi leser om i evangeliene? Og den eneste episoden meg kjent er vel,da disipplene ikke klarte å helbrede den ene demonbesatte gutten? Og da kom jo Jesus og helbredet han selv..? Som sagt, enig i at Gud helbreder rundt om i verden i dag, men nådegaven til helbredelse virket hver gang og når de ville..Og som sagt det var lamme,blinde,døve osv...En annen ting i forhold til dette er jo at Jesus og apostlene helbredet syke i det offentlige..altså på de aller fleste av historiene vi hører i Ordet er det alltid masse vitner og masse folk som blir forundret over det de ser..Hvilke kristne lever naturlig i dette i dag? De historiene som vi hører om i dag er som regel i det skjulte rom og som regel har ingen av de som forteller om dette vært vitne til det selv..hvorfor ser vi da ikke dette offentlig? har de gaven så har de jo gaven? Der de ved et lite touch på kroppen eller ved et ord bare reiser opp lamme osv..For dette var det som de som hadde denne gaven gjorde..Og Jesus..Hvor mange ganger har du sett dette selv? altså lamme blinde,kreftsyke, sterkt handikappede mennesker som hopper opp av stolen og er helt friske og priser Gud? Jeg kjenner mange som sier: "jo det skjer i afrika" eller "jeg kjenner en som har sett det"...Hva er da galt med kristne i dag i norge? siden dette faktisk tør jeg påstå at INGEN lever i til daglig..At det skjer helbredelser her og der, Helt kjlart. Men hvor er denne "apostlen" som lever i dette? Kjenner du noen og har sett dette i virksom kraft i det daglige? Når det står i i korinterbrevet om nådegaven til helbredelse så var dette de 12 apostlene og de 70 som jesus sendte ut..Det står ikke referert til at noen andre gjorde tegn og under utenom disse og apostlene..Jeg tror vi må være ærlige og slutte å si "det skjer i andre land" osv...Hvis denne gaven var i full virksom kraft i dag så ville flere av oss hatt denne i menigheter med tro og god bibelundervisning, altså der sannheten blir forkynt og praktisert, men desverre slik er det ikke...La meg bare minne om at satan selv helbreder og gjør seg om til lysets engel..Så disse som Benny hinn osv er jo gode eksempler på dette..

Bjørn Olav sa...

Eksempler på hvem Jesus ikke helbredet finner du f.eks i Joh 5, hvor vi leser om 'en mengde mennesker som var syke, blinde lamme og uføre' (v.3), men det var bare en av dem Jesus helbredet. Et annet eksempel er den lamme mannen ved Fagerporten i Jerusalem. Denne mannen må Jesus ha passert en rekke ganger, uten å helbrede ham. Det er først når Peter og Johannes går inn i templet at helbredelsen skjer, fr Apg 3. Flere steder leser vi også at Jesus helbredet 'mange', andre steder at Han helbredet 'alle'.

Francis McNutt, en tidligere katolsk prest, er en av de som har helbredelsens nådegave. Han har skrevet flere bøker, en av dem er oversatt til svensk, med tittelen 'Helandes mysterium'. Der går han ikke på ulike faktorer som gjør at mennesker ikke blir helbredet, selv når de blir bedt for av mennesker med helbredelsens nådegaver. Noen ganger må man be mange ganger. Et eksempel er jo når Jesus ber for en blind mann, som først får deler av synet tilbake. Han ble ikke helbredet momentant.

Jesus sier: 'Og disse tegnene skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, og de skal ta slanger i hendene. Om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem, og når de legger hendene på syke, skal de bli friske'. (Mark 16,17-18)

Her gis det ingen forbehold; annet enn dette: 'dem som tror'.

Hos Jakob finner vi jo også forordningen om sykesalvingen.

Apostelen Paulus ber oss om å 'søke med iver' de åndelige gavene, og da har han skrevet om helbredelsens nådegaver. Det står ikke noe sted om at disse nådegavene bare gjaldt for en viss tid og for bestemte mennesker. Kanskje ligger svaret på spørsmålet ditt i at vi ikke søker disse gavene med iver?

Jeg kjenner flere med helbredelsens nådegaver - både her i Norge og i andre land - men det er mennesker som ikke er i offentlighetens lys. En av dem ber for flere tusen i året, og ser mange helbredet.

At Satan kan gjøre tegn og under er helt riktig, men når det finnes en kopi, må det nødvendigvis finnes en original. Er noe falskt må det nødvendigvis være noe som er sant.

Bjørn Olav sa...

Obs! Det er en skrivefeil i avsnittet om Francis McNutt. Det skal selvsagt stå: 'Der går han inn på ...'

bjørn sa...

Takk igjen for godt svar..er uenig i dette med Jesus, de han la hendene på eller de han snakket til ble jo alle helbredet? det var jo ikke sånn at Jesus prøvde med noen og ikke fikk det til? Det er det jeg mener..Har selv blitt helbredet så jeg vet absolutt at Gud helbreder gjennom bønn, men fra det til å helbrede hver gang på samme måte som apostlene og ikke minst Jesus mener jeg det er langt fra..Disse som du kjenner som har denne gaven mener jeg da må virke på allaslags sykdom hver gang..Når Jesus ba for den blinde mannen så handlet ikke det om at han ikke fikk det til..Jordens skaper hadde ikke hatt noe problem med å kaste ut alle sykdommer i verden på en befaling hvis han ville det? Når det gjelder mark.16 så er dette noe mange kristne har vridd hodet sitt på i mange år, da det ikke er slik i dag at vi kan drikke gift, trå på skorpioner osv uten at vi blir skadet..Dette er jo ikke noe enhver som tror lever i i dag? Men som sagt, jeg har ikke alle svarene men er veldig var på mye av dette pga jeg har sett og ser hva spesielt det enormt store karismatiske miljøet har gjort med dette temaet..folk blir lurt og ført bak lyset og ender opp , med å tro at det er noe galt med dem pga de ikke blir hel bredet...Sier jesus eller paulus noe i i ordet om hvorfor enkelte ikke blir helbredet? jeg vet ikke om noe..Flott å debatere med deg Bjørn Olav, er uenig med deg i noen teologiske ting men du er en god og stødig bror i jesus kristus..Håper formen din er på bedringens vei,,Dette blir siste innlegg i dette tema : tilbake til ordet og bønnen og bli mer kjent med Jesus.. God påske! :)

Bjørn sa...

Synes forresten at hvis du mene oppriktig at du kjenner noen med denne gaven så burde de komme seg ned på kreftavdelingen der barn dør hver dag..Denne gaven skal vel bruke til Guds ære slik st mennesker kan bli frelst? Ikke gjemme seg bort i et kloster? Noe som man forøvrig ikke finner belegg for i skriften..å være munk i et kloster?? tenk hvor mange om kunne blitt frelst hvis disse med denne gaven i tillegg var lydige mot misjonsbefalingen og gikk ut og demonstrerte Guds godhet med den? Da ville vi virkelig å oppleve vekkelse..

God påske

Bjørn Olav sa...

Jeg mener å ha redegjort for at Jesus ikke helbredet alle, både ved de eksempler jeg har vist til, og det faktum at evangelieforfatterne nyanserer ved å bruke ord som 'mange' og 'alle'.

Åndens gaver er gitt til Kirken, og det er Kirkens hode, som bestemmer hvordan gavene skal brukes. Ingen eier noen nådegave, men man gis en nådegave og den skal brukes deretter. Jeg tror ingen er kalt til å gå til noe sykehus og tømme det for syke, selv om man altså fungerer i helbredelsens nådegave. For det første er det jo ikke sikkert at Gud vil helbrede alle, og for det andre er det ingen garanti for at mennesker blir frelst bare fordi man ser en helbredelse. Det ble de heller ikke på Jesu tid. Mange av de som så de helbredelsene Jesus utførte, vendte seg senere bort fra Ham.

Jeg tror man kan ta slanger i hendene og drikke gift uten å bli skadet av det. Det finnes mange eksempler på mennesker som har opplevd dette i dag. For eksempel fra vekkelsen i Indonesia, og flere muslimer som er kommet til tro og som man har forsøkt å drepe etterpå med å blande dødelig gift i maten, er ikke blitt skadet av den. Men dette handler selvsagt ikke om at man skal friste Herren. Dette handler om Guds beskyttelse for sine under særdeles vanskelige livssituasjoner.

Nei, Bibelen er taus om lidelsens gåte. Det gis ikke noe svar på hvorfor ikke alle blir helbredet.

Når det gjelder å trekke seg tilbake i et kloster eller til et annet sted, så finner vi jo eksempler både i GT og NT på mennesker som i lange perioder trakk seg tilbake for å leve i bønn. Flesteparten av profetene i GT gjorde det, det samme med døperen Johannes, ja selv Jesus og apostelen Paulus.

Bjørn Olav sa...

En velsignet påske for deg og dine også.

bjørn sa...

Ps! Håper å se deg på konferanse neste år med Don Currin og Michael Morrow, mentor til paul Washer. Invitasjon kommer i posten før sommeren.