onsdag, mars 14, 2012

Muslimer angrep baptistmenighet i Tyrkia

Baptistmenigheten i den tyrkiske havnebyen Samsun ved Svartehavet (bildet), er blitt angrepet. Angrepet skjedde 26. februar. Fire menn som ropte anti-kristne slagord rev ned navneskiltet og kastet steiner gjennom vinduene. En politimann som voktet menighetslokalet, ble banket så kraftig opp av pøblene at han måtte innlegges på sykehus.

Det er pastor Ohran Picaklar som opplyser dette til Den europeiske baptistføderasjonen. Han tror at de fire mennene kommer fra islamske grupperinger, og at det kan være brenningen av Koranen i Afghanistan som utløste angrepet. En handling utført av amerikanske soldater. Baptistmenigheten i Samsun har ingenting med USA å gjøre. De fire angriperne hadde flyktet da en annen politimann hadde kommet sin kollega til unnsetning, men en av dem ble arrestert.

Det hører med til historien at en muslimsk nabo forsøkte å hindre de fire fra å ødelegge menighetslokalet. En gruppe med rumensk baptistungdom som skulle overnatte i lokalene ble livredde da de fire begynte å angripe bygningen.

Den lille baptistmenigheten i Samsun er blitt utsatt for en rekke angrep de siste månendene.

'Mange mennesker i Samsun liker ikke de kristne eller vår menighet,' sier pastor Picaklar.

Baptistmenigheten i Samsun ble grunnlagt i 2003 og det deltar rundt 50 mennesker på gudstjenestene. Det er den eneste evangeliske menigheten i provinsen Samsun, som har 1,2 millioner innbyggere. Pastor Picaklar er en tidligere muslim som kom til tro på Jesus ved å lese Johannesevangeliet. Han er ofte å finne på byens marked, hvor han deler ut Bibler. Nesten hver eneste dag er det noen som tar med seg en hjem. Nylig tok en kvinne med seg åtte eksemplarer. Den muslimske kvinnen skulle gi dem til sine naboer.

Baptistmenigheten i Samsun er assosiert medlem av Den europeiske baptistføderasjonen. 99 prosent av de 75 millioner innbyggerne av Tyrkia er muslimer. Omlag 4000 muslimer er blitt omvendt til tro på Jesus. Alt i alt bor det 120.000 kristne i landet.

Ingen kommentarer: