lørdag, mars 10, 2012

SISTE: Massearrestasjoner av kristne i Iran

Massearrestasjoner av kristne i Iran pågår nå for fullt. Flesteparten av de som arresteres er nye kristne som nettopp har konvertert fra Islam. Politiet griper inn flere steder i landet.

I byen Esfaham - som jeg skrev om i går - er to kvinner, Shahnaz Zarifi og Maryam Del Aram og en mann, Shahram Ghaedi blitt arrestert. I følge de opplysningene vi har ble Ghaedi's hjem ransaket etter at politiet hadde stormet hans hjem, og det ble gjort beslag i en rekke gjenstander som sikkerhetspolitiet tok med seg.

Shahram Ghaedi er medlem av Hellige Paulus' kirke i Esfaham og skuespiller. Dette er en anglikansk menighet. Han har ved flere anledninger spilt rollen som Jesus ved flere teateroppsetninger ved ulike iranske teatre, og er godt kjent i landet. For øyeblikket er det ukjent hvor sikkerhetspolitiet har ført ham.

Maryam Del Aram (56) ble også dratt ut fra sitt hjem samme dag. Iransk sikkerhetspoliti ransaket hennes hjem, og gjorde flere beslag, deriblant hennes personlige Bibel. Denne kvinnen lider av en kronisk sykdom, og sikkerhetspolitiet har tatt medisinen fra henne, noe som kan forverre hennes situasjon. Gjentatte forsøk med å gi henne ny medisin når hennes datter har besøkt henne i fengselet, er blitt avvist av politiet!

Shahnaz Zarifi, er nyfrelst. Hun har to barn, og ble arrestert i forrige uke.

De siste månedene har iransk sikkerhetspoliti arrestert en rekke kristne, og nye arrestasjoner er nå på gang. Det nye er at man ikke lenger bare arresterer medlemmer av husmenigheter, men også medlemmer av de historiske kirkesamfunnene. Husk våre trossøsken denne helgen i dine bønner.

Ingen kommentarer: