torsdag, mai 30, 2013

27 kongressmenn støtter familien Romeike - tyske myndigheter truer med å ta fra dem barna

Tyske myndigheter har truet med å frata Uwe og Hannelore Romeike deres barn. Årsaken er at de har drevet hjemmeundervisning for barna sine. Nå søker de asyl i USA, og 27 kongressmenn har skrevet under på en anmodning om å innvilge dem oppholdstillatelse i USA.

Dette skriver nettavisen Christian Post i dag.

'En avgjørelse om å nekte familien Romeike muligheten til å gi deres barn en fri utdannelse er en avgjørelse om å oppgi vår forpliktelse til frihet,' står det å lese i brevet fra de 27 kongressmennene, og de legger til: 'Gjør vi det setter vi Amerika på linje med de land hvor de tror at barna tilhører samfunnet eller staten'.

Familien Romeike tapte nylig i ankesaken de har ført for amerikansk rett om å kunne få oppholdstillatelse i USA. Retten avviste deres anke fordi den kom til at hjemmeundervisning ikke passer inn under begrepet for grupper som innvilges asyl på grunn av forfølgelse. I følge retten kunne familien Romeike bare sende barna sine til den offentlige skolen, så ville de slippe straff fra tyske myndigheter!

I brevet fra de 27 kongressmennene argumenteres det derimot for at de som driver med hjemmeundervisning er en spesiell sosial gruppe:

'Selv om foreldre kan endre mening om hjemmeundervisning, skulle ingen foreldre i en fri nasjon bli tvunget av staten til å ta en slik avgjørelse'.

Formannen for The Home School Legal Defence Association, Michael Farris, kommer med følgende kommentar: 'Det er forfriskende å se at det finnes medlemmer av kongressen som er villig til stille seg bak en familie i disse prøvelsens tider. Familien Romeike gjør nøyaktig det samme som Pilegrimene gjorde for hundrevis av år siden, og de trenger å se at det fremdeles finnes mennesker i vår regjering som som bryr seg om våre essensielle amerikanske idealer'.

Foto: The Home School Legal Defence Association

Ingen kommentarer: