lørdag, mai 25, 2013

En pionermisjonær har gått hjem til Gud

Da er enda en av de eldste som har drevet pionermisjon i Russland hjemme hos Herren.

Herren hentet Nick Leonovitch hjem mens han oppholdt seg i Ukraina. 84 åringen hadde reist til Ukraina for å delta i en avslutningsseremoni for studentene ved bibelseminaret i Irpin i nærheten av Kiev. I forbindelse med at han skulle gå opp en trapp, falt han, og slo seg så stygt at han senere gikk inn i koma, for aldri mer å våkne igjen.

Det er spesielt at Herren valgte å hente hjem Nick Leonovitch, mens han var i Ukraina. I 62 år tjente nemlig Leonovitch trofast Slavic Gospel Association. Gjennom kortbølgesendingene fra Monte Carlo fikk tusenvis av russere del i evangeliet og Guds ord gjennom denne mannens radioarbeid. Han var blant sine egne når Herren hentet ham hjem, og døde mens han utførte sin tjeneste for Herren.

Hans sønn, Jim, var underveis til Ukraine da faren sovnet stille inn på et sykehus i Kiev. Kona, Rose, har faktisk tjent Slavic Gospel Association lengere enn ektemannen, fra slutten av 1940 årene, mens Nick har vært i denne misjonsorganisasjonens tjeneste siden 1951.

La oss huske Rose og sønnen Jim, og datteren Tina, og resten av familien i våre forbønner. Disse pionermisjonærene holdt motet oppe hos mange av våre trossøsken under de harde årene med forfølgelse og trengsler, og vant mange for Guds rike gjennom disse radioprogrammene. Det er et stort takkeemne.

La oss minnes apostelens ord i 2.Kor 5,8:

'Vi er da ved godt mot, og vil heller flytte bort fra kroppen og være hjemme hos Herren'.

Ingen kommentarer: