tirsdag, mai 21, 2013

Forfølgelsen mot kristne i Tanzania eskalerer

Det er snart ikke det land hvor ikke kristne blir forfulgt! Nå står Tanzania for tur. Anti-kristen fiendtlighet har eskalert et dramatisk nivå de siste årene. Det gjelder i særdeleshet Zanzibar, hvor 90 prosent av befolkningen er muslimer.

Kristne på øya Zanzibar blir angrepet på gata, i deres hjem og i rettssystemet. Volden har eskalert så mye at kristne ledere er blitt myrdet utenfor sine kirkebygg. Gjerningsmennene er ukjente, men de er mest sannsynlig medlemmer av islamistiske ekstreme grupper som opererer på øya.

Men nå når forfølgelsen også innlandet i Tanzania. 5. mai gikk en bombe av utenfor St. Josef, en romersk-katolsk kirke i Arusha, og drepte en 45 år gammel kvinne, en 16 år gammel gutt og en 12 år gammel jente. To fra Tanzania ble arrestert, sammen med fire utlendinger - nå identifisert som borgere av Saudi-Arabia. Men bare en av disse - en mann fra Tanzania - sitter i fengsel mistenkt for ugjerningen.

I oktober i fjor ble flere kirkebygg satt i brann flere steder i landet. Den evangelisk lutherske kirken i landet rapporterer om at flere av deres kirker er ødelagt av påsatte branner. Det gjelder steder som Mdaula, Mto wa Mbu, Tunduru og Rufiji. Pinsevennene forteller at muslimer fører rettsaker mot dem om å få råderett over eiendommer pinsevennene har.

La oss føre Tanzania opp på bønnelisten vår og be for våre lidende trossøsken der.

Ingen kommentarer: