søndag, mai 26, 2013

Frikirken kaller sammen til 'Bønnesynode'

Kjenner på en djup takknemlighet og glede over å få være med på planleggingen av 'Bønnesynoden' på Fredtun (bildet) i Stavern 7.-9.juni.

Jeg har aldri hørt om noe kirkesamfunn - i hvert fall ikke her i Norge - som kaller sammen representanter for alle sine menigheter med en eneste agenda: bønn! Og det over tre dager!

Men det gjør Den evangelisk lutherske frikirke, eller Frikirken, som den kalles til daglig. Torsdag satt jeg i et planleggingsmøte, sammen med synodeformann Arnfinn Løyning og seniorrådgiver Sidsel Lauten, på Gardermoen, for å legge opp bønnesamlingene på lørdagen.

Et eget bønnekapell er under bygging på Fredtun, og forhåpentligvis står det ferdig til å bli innviet i forbindelse med det ekstraordinære synodemøtet.

Takker Gud for Frikirken, og for alle de flotte menneskene jeg har fått møte de siste årene i dette kirkesamfunnet, et kirkesamfunn jeg har blitt veldig glad i. Jeg har hatt gleden av å besøke flere av menighetene, både med enkeltmøter og med seminarer og jeg har undervist om bønn for praktikum studentene ved deres teologiske seminar de siste årene.

Jeg oppfordrer alle mine lesere til å være med på å be for 'Bønnesynoden'. Be om at de som kommer får møte Jesus, kjenne seg elsket, sett, berørt og bli utfordret. Måtte Herren øse ut sin Ånd over alle som kommer sammen for å be disse dagene.

Ingen kommentarer: