mandag, mai 20, 2013

Barn fra kristne familier tvunget til arbeids- og sex-slaveri i Bangladesh

Mer enn 140 barn er blitt reddet fra islamistiske treningssentre i Bangladesh de siste månedene. Flertallet av disse barna var blitt kidnappet ene og alene på grunn av deres kristne tro.

Jentene, som sto for halvparten av de som ble reddet, fortalte at de ble tvunget til å arbeide og ble utsatt for sex-slaveri.

Nå har ny informasjon fremkommet fra de som er blitt reddet fra den grusomme trafficing-virksomheten: 'De ble tvunget til å konvertere til Islam', forteller Akash, en medarbeider for International Christian Concern, hvis navn er endret av sikkerhetgrunner. 'Jentene ble bedt om å gå tildekket hele tiden. Noen av jentene ble også tvunget til å arbeide som slaver for muslimske familier, og de fikk mat bare en gang om dagen,' forteller Akash.

Jentene som nå er satt fri forteller at de ble fortalt at de skulle få studere på en kristen skole og bli skjønnhetseksperter. Men etter å ha utstått en slitsom reise fra landsbyene sine inn til Dhaka, oppdaget de alle sammen at de var blitt utsatt for en gedigen bløff.

'Istedenfor å bli trent opp til å bli skjønnhetseksperter, ble vi tvunget med til hotellene for å selge sex', forteller en av jentene som ble reddet.

Mistanke ledet til redningsaksjon
Det var i fjor, mens Akash, solgte bussbilletter for et busselskap, at han la merke til mann ved navn Norbert Tripura, som ofte reiste sammen  med grupper av barn. Når han ble spurt om hva han holdt på med, svarte Norbert, at han tok med seg barna til en kristen misjonsskole: 'hvor de kan spise og leve og få seg en god utdannelse'. I det han håpet at hans egen datter kunne få en slik mulighet til å gå på en slik kvalitetsskole.

Akash ba derfor Norbert om å ta med seg hans datter til denne skolen. Da Norbert nektet, ble Akash mistenksom. Og mistenksomheten ble større da Norbert etter dette begynte å unngå Akash.

Akash undersøkte saken, og oppdaget at et svært mange familier hadde sendt barna sine med menn som Norbert og andre, og som senere hadde oppdaget at barna deres hadde blitt offer for sexhandel.

Med hjelp av en medarbeider fra International Christian Concern ble de første 12 barna reddet ut i en aksjon  i juli 2012, senere ble en ny gruppe reddet ut i oktober i 2012 og 100 barn har vært reddet ut siden januar i år.

Hvordan kan dette skje?
Disse barna tilhører svært fattige kristne familier som lever som marginaliserte grupper i et land hvor 90 prosent av befolkningen er muslimer. Som minoritet er det vanskelig å finne gode utdannelsesmuligheter for barna. Noen av de kristne er til og med nektet å la barna gå på offentlig skole, eller ta opp vann fra landsbybrønnen.

Som et resultat av dette, er mange kristne, og spesielt blant Tripura-folket, som er ekstremt fattige, desperate etter å finne gode løsninger for sine barn. Dette gjør dem svært sårbare for de som driver med sexhandelen med barn.

En rapport fra The Kapaeeng Foundation, som er partner med International Christian Concern i Bangladesh er så mange som 138 barn fra Rangamati, 42 fra Banderban og 6 fra Khagrachari savnet. Mest sannsynlig er de solgt til islamske treningssentre.

La oss be for disse barna og be for barna til alle kristne familier i Bangadesh.

Ingen kommentarer: