mandag, mai 13, 2013

24 år gammel kristen lærer sultestreiker i Egypt

24 år gamle Demiana Ebeid Abdelnour, er det siste offer for å ha 'ærekrenket Islam' i Egypt. Demiana Ebeid Abdelnour er lærer i sosialvitenskap ved grunnskolen i Tout i Luxor, og hun er koptisk kristen.

I følge Mary Abdelmassih i Assyrian International News Agency, protesteret Demiana mot anklagene islamistene har rettet mot henne ved å sultestreike. Det har hun gjort siden 8.mai, da hun ble arrestert.

Det er foreldrene til tre av barna hun underviser som har anmeldt den kristne læreren for å ha ærekrenket Islam og fornærmet Muhammed.

11 mai ble det besluttet å holde Demiana fengslet i ytterligere 15 dager. Hun har ikke fått lov til å komme seg på sykehuset, som hun har bedt om. En fengselslege fattet den beslutningen. Lærerens fagforening i Luxor stiller seg bak læreren, og sier at anklagene mot henne er grunnløse.

Anklagene går ut på at hun skal ha sammenlignet kopternes tidligere pave, Shenouda III, med Muhammed, og at hver gang hun nevnte Mohammed skal hun enten ha lagt hånden på magen eller på nakken!!!

La oss be for denne unge kvinnen at hun må forbli tro mot Kristus i disse harde prøvelsene hun nå går igjennom, og at hun umiddelbart må bli satt fri.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har bedt for henne !