torsdag, mai 23, 2013

'Forskjellighet frelser - ikke Jesus!'

Presiderende biskop Katharine Jeffrets Schori (bildet) i Den episkopale kirken i Venezuela viser med all tydelighet hvor syk og frafallen deler av kirken er.

Nylig holdt hun en tale over Apg 16,16-34 hvor hun i klare ordelag fordømte apostelen Paulus som ondskapsfull og sneversynt for å ha befridd en slavekvinne fra demonisk trelldom. Hun karakteriserte også de som ikke delte hennes syn som fiender av Den Hellige Ånd!

Den presiderende biskopen, som talte i All Saints Church i Curacao i bispedømmet Venezuela, mente Paulus fratok kvinnen som blir beskrevet i Apostlenes gjerninger 'hennes gave av åndelig bevissthet', ved å sette henne fri fra den demoniske innflytelsen!

Biskop Schori sa også i sin tale at vi ikke blir rettferdiggjort av tro, men på grunn av vår respekt for mangfold!

"Frelsen kommer ikke av å bli renset fra våre synder gjennom Kristi soningsdød, men gjennom menneskehetens guddomeliggjøring som skjer gjennom menneskenes vilje. Vi er her, sammen med alle andre Guds skapninger, for å bli formet til den herlighet som var der fra begynnelsen av', sa biskop Schori i sin tale.

Den presiderende biskopen tok frem eksemplet med samkjønnede 'ekteskap' som et eksempel på at forskjellighet ikke er det samme som at noe er galt.

1 kommentar:

bjørn storm sa...

Hun er vel IKKE en del av kirken, er vel litt mer presist? Denne damen og hennes like blir bla. beskrevet i 1.Johannes 2:18 som en antikrist. Kristi brud består av omvendte gjenfødte syndere som har Jesus Kristus som herre og frelser ved nåde og tro alene, og bibelen er deres fasit. Denne damen forfører og leder ann på den brede veien som Jesus selv snakker om i Matt.7:13-14.