mandag, mai 27, 2013

Irans største pinsemenighet stengt - pastoren arrestert

Det var vel ikke til å unngå: torsdag ble den største persisk-talende menigheten i Tehran stengt etter press fra iranske myndigheter.

Menigheten det er snakk om er pinsemenigheten i Irans hovedstad (bildet), som tilhører Assemblies of God.

I følge Mohabat Iranian Christian News Agency, har  en kilde innen sikkerhetspolitiet fortalt at de har satt opp en plakat på døren inn til menighetslokalet, hvor det fremgår at kirken er midlertidig stengt.

De som har sitt daglige arbeid i denne kirken har ikke vært til stede i lokalet siden. Pinsemenigheten i Tehran har opplevd et kolossalt press fra iranske myndigheter de siste seks månedene, med krav om at kirken skulle stenges. Nå sier iranske myndigheter at en hver som forsøker å ta seg inn i kirken vil bli arrestert. Iranske myndigheter har til hensikt å stenge alle kirker som bruker farsi som hovedspråk, og vil tvinge menighetene til å tale armensk. Dette for å hindre at den store vekkelsen som pågår i Iran skal få større oppslutning, men de stenger ikke pinsens ild på denne måten! Nå søker bare menighetens medlemmer ut i skogene og fjellene, slik forfulgte kristne alltid har gjort, for å fortsette sine møter.

Arrestert
21 mai arresterte iransk sikkerhetspoliti, pastor Robert Asseriyan, som er pastor for menigheten. Det skjedde midt under en gudstjeneste. Ingen vet hvor han sitter arrestert. Pastor Asseriyan er en av hovedlederne for Assemblies of God i Iran.

Dr George O. Wood, som er hovedtilsynsmann for Assemblies of God, en av verdens største pinseretninger,  kom med en offisiell uttalelse rett etter at det ble kjent at pastor Asseriyan var blitt arrestert, som inneholdt en sterk oppfordring til å be for ham og menigheten i Tehran.

Ingen kommentarer: