søndag, mai 26, 2013

Det ble bråk når læreren talte i tunger og lot seg døpe

Jeg holder på å lese på nytt beretningen om danske Lydia Christensen, som skulle bli den første kona til den kjente bibellæreren, Derek Prince. Det er en bok jeg anbefaler på det aller varmeste.

Lydia Christensen var født i Korsør. Hun ble lærer og en dyktig sådan, verdsatt av mange. Helt til hun gikk hen og ble pinsevenn! Da begynte problemene. En tungetalende lærer skapte store overskifter i dansk presse på slutten av 1920 årene. Det ble stilt spørsmålstegn ved om en slik i det hele tatt kunne fortsette som lærer.

Når Lydia Christensen så døpte seg på bekjennelsen av sin tro på Jesus, ble det som før hadde skapt bestyrtelse, nå til en storm. Saken kom opp i Folketinget, og skapte stor debatt. Det endte med at Lydia Christensen fikk fortsette som lærer, men hun måtte høytidelig skrive under på at hun ikke skulle rokke ved barnedåpen overfor barna!  Det krevde Den danske kirke, og siden den var statens kirke, lå det makt bak kravet.

Det er trosstyrkende bok dette! Lydia Christensen opplevde Jesus så radikalt at det forvandlet henne totalt. Hun gav bort farsarven, slik at en legemisjonær for svensk pinsebevegelse, kunne bygge sykehus i Kongo, og hun dro til Israel på Herrens profetiske tiltale gjennom et syn, for å ta seg av foreldreløse barn der.

Men dette er også en bok om Guds løfter, Guds kall og Guds omsorg, både overfor Lydia, men også overfor Israels land og folk. Her er det mye å lære om Den Hellige Ånd, om betydningen av tungetalen og om Guds ledelse.

Du kan kjøpe boken her:

http://www.derekprince.no/

http://derekprince.mamutweb.com/Shop/List/B%C3%B8ker/1/1

Den koster 168 kr + porto.

Ingen kommentarer: