fredag, oktober 18, 2013

Erkebiskop får 'Jerusalem stjernen' for å ha hjulpet PLO med å skaffe våpen!

Bildet som viser den melkitiske erkebiskopen, Hillarion Capucci som mottar 'Jerusalem stjernen' fra presidenten for den palestinske autoriteten, Mahmoud Abbas, er groteskt. Erkebiskopen får nemlig prisen for å ha bevæpnet terrorister! Utmerkelsen viser hvor galt det kan gå når kirke og stat blandes sammen, og hvor groteskt det er når kirken støtter bruk av våpen for å løse konflikter.

Hillarion Capucci er ingen hvem-som-helst. Erkebiskopen skaffet våpen til PLO på 1970-tallet. Han ble avslørt og ble dømt til 12 år i israelsk fengsel for dette. Cupucci sonet noen få år av fengselsstraffen. I kulissene arbeidet Vatikanet for å få satt erkebiskopen fri. Forutsetningen var at han ikke skulle engasjere seg noen anti-israelske aktiviteter når han ble satt fri fra fengselet. Dette har ikke Capucci overholdt. Han har brutt forutsetningene en rekke ganger.

I forbindelse med at erkebiskopen mottok utmerkelsen 'Jerusalems stjerne' ble det publisert en artikkel i den palestinsk-arabisk avis, hvor det heter at erkebiskopen får prisen blant annet for sitt 'hemmelige arbeid for å støtte den palestinske revolusjonen'.

Ingen kommentarer: