mandag, oktober 14, 2013

20.000 samvittighetsfanger skal være massakrert i arbeidsleir i Nord-Korea

Sjokkerende opplysninger om en stor massakre i Nord-Korea er i ferd med å bli kjent. 20.000 samvittighetsfanger som har vært innesperret i Leir 22 skal ha blitt massakrert.

Leir 22 skal være geografisk større enn Los Angeles og man antar at leiren har huset så mange som 30.000-50.000 fanger.

I følge en artikkel skrevet av Robert Park (bildet) og publisert både i tidsskriftet Forbes og dagsavisen Chicago Tribune, indikerer satelittbilder at vaktposter, avhørs- og fengselsanlegg i leiren er blitt fjernet. Det antas at Leir 22 nå bare huser 3000 fanger.

Vitner skal ha observert at et sted mellom 7000-8000 fanger er blitt overflyttet via tog om natten til en til Leir 22 som kalles en 'slave- og dødsleir' lokalisert i de avsidesliggende fjellområdet i Hwasong-fylket. Denne leiren ligger i nærheten av byen Chongijin.

Det er kommet flere sterke vitnesbyrd om de grusomme forholdene i Leir 22, blant annet fra en av de som har vært vakt i leiren: Ahn Myong-chol. Han har karakterisert forholdene som 'en bokstavelig dødsmark'. I følge Park utføres det forsøk på mennesker som utsettes for kjemiske våpen. Det innebærer blant annet drap av hele familier i gasskamre. Dette er det blant annet ført beviser for i en BBC dokumentar fra 2004.

Robert Park er en tidligere samvittighetsfange og menneskerettighetsaktivist som kom inn i Nord-Korea julen 2009 for å protestere folkemord og forbrytelser mot menneskeheten som finner sted i Nord-Korea.

Ingen kommentarer: