torsdag, oktober 03, 2013

To koptiske kristne henrettet i Libya fordi de nektet å konvertere til Islam

Hvem snakker om Libya lenger? Etter at krigen er over synes situasjonen for landets kristne å være glemt for de fleste.

25.september ble to egyptiske kristne ranet og drept av en gruppe muslimer. Men dette var ikke et rovmord for å skjule et ran. Årsaken til at de to ble bundet fast og så skutt, var at de nektet å konvertere til Islam.

I følge Morningstar News fant drapene sted langs landeveien Derna-distriktet i det nordøstlige Libya. En gruppe med muslimer omringet 25 år gamle Waleed Saed Shaker (bildet) og 27 år gamle Nash'at Shenouda Ishaq. Begge er koptisk-ortodokse kristne og har hatt sitt arbeid i Libya. De forlanger å få de to mennenes eiendeler. Når de to ikke ville gi dem fra seg, ble de banket opp av muslimene. De to mennene ble så bedt om å fremsi Shahanda, en deklarasjon hvor man omvender seg til Islam. Da de to unge mennene nektet å gjøre dette, ble de bundet og skutt rett ned.

Senere denne dagen ble de to kopterne funnet av en gjeter. Han klarte å få bragt dem til sykehuset i Derna. Walled Saed Shaker var død når de ankom sykehuset. Ishaq overlevde angrepet, og kunne fortelle om det som hadde skjedd, men døde like etterpå av skadene han hadde fått. Han etterlater seg kone og to barn.

Drapene på de to er bare et av flere tilfeller av drap på koptiske kristne i Derma-distriktet i Libya de siste ukene.

Ingen kommentarer: