søndag, oktober 27, 2013

Økt innsats for å nå flyktninger og asylsøkere i Wien

Baptistene i Østerrike har økt fokus på å nå de mange flyktningene og asylsøkerne i landet.

En av metodene de bruker er å invitere dem til en kafè i utkanten av Wien. Her kan de spille spill, se kristne filmer og få seg en god prat. Frivillige fra forskjellige menigheter stiller opp. Vanligvis kommer det 30-40 flyktninger hit hver dag. 5-10 frivillige er til stede hver gang.

Den nye strategien er utviklet og blir fostret av Walter Klimt, som er generalsekretær for baptistunionen i Østerrike, sammen med Andrea Klimt, som er pastor for Krummgasse baptistmenighet i Wien. Men selve nøkkelpersonen i det hele er Cesar, en meksikaner som er gift med Simone (bildet), fra Tyskland. Begge arbeider som misjonærer blant farsi-talende flyktninger i Wien. De har drevet misjonsarbeid blant flyktninger de siste 10 årene.

Visjonen som bærer dette arbeidet er samlet rundt tre ord: redde, restaurere og re-integrere.

'Redde' handler om å finne flyktningene der de befinner seg, om det er i flyktningemottak eller på gata i Wien. De har egne team som kommuniserer med disse. Disse tilbyr sosial hjelp og bygger vennskap. 'Restaurere' handler om de som er åpne for evangeliet. Disse inviteres til bibelstudiegrupper, tilbys sjelesorg og forbønn. 'Re-integrere' handler om å lære dem språk og hjelpe dem til å kunne tilpasse seg hverdagslivet i Østerrike.

De arbeider også med å hjelpe kristne i Østerrike til å åpne sine hjem for flyktninger og assylsøkere og vise dem gjestfrihet.

For tiden arbeides det med å grunnlegge en afghansk menighet i Wien, siden mange flyktninger kommer derfra.

Ingen kommentarer: