mandag, oktober 07, 2013

Nye tilfeller av grov vold mot kristne i India

Forfølgelsen av kristne i India øker. I staten Karnataka har det vært en rekke tilfeller av vold og trakasseringer av kristne siden juni. Blant annet er en skole-hjelper sengeliggende på sykehus etter at hindu-ekstremister banket henne opp, og dro henne gjennom gatene. Her får hun besøk fra medlemmer av menigheten hun tilhører.

I følge Morning Start News gikk hindu-ekstremister løs på Sannamma, en 50 år gammel kristen kvinne, og banket henne helseløs. Dette skjedde i Chamrajnagar distriktet 13.september. Skadene er så omfattende at kvinnen har ligget på sykehuset siden da.

Det var omlag 40 hindu-ekstremister som gikk til angrep på kvinnen. De hadde stoppet henne på gaten og krevd at hun skulle gi dem penger som skulle brukes til å ofre under en pågående Hindu-festival.

Siden juni har det vært minst 21 angrep på kristne fra juni til midten av september. De kristne blir truet, angrepet og trakassert for sin tro.

I Yelahana New Town, som ligger nord i Banglaore, avbrøt hindu-ekstremister en gudstjeneste i menigheten Levende Håp, og truet medlemmene på livet. Denne hendelsen fant sted første gang 1. september. Nye angrep mot denne menigheten skjedde også 15. og 22.september.

La oss huske våre trossøsken i India i våre forbønner.
Foto: Morning Star News

Ingen kommentarer: