lørdag, oktober 12, 2013

Kristent institutt hjelper Jordans nesten 20.000 døve

Det gjør et sterkt inntrykk å lese om arbeidet blant døve i Jordan. Jeg vil tro at det også er ukjent for de fleste av oss her i Norge.

Mer enn 150 studenter studerer nå ved  'Holy Land Institute for Deaf in Amman, Jordan'. Broder Andreas (bildet), som driver dette instituttet forteller at de samarbeider med 60 partnere i regionen for å kunne lokalisere hørselshemmede eller funksjonshemmede.

Nadia, som vi ser her på bildet, var døv og ble blind når hun var 20 år. Hun arbeider nå på instituttet som en mor for de mange små barna som kommer hit for å få hjelp.

I tillegg til studieprogrammet som tilbys, skaffer instituttet lærere og tekniske hjelpemidler for andre som arbeider med de 15.000-20.000 døve som befinner seg i Jordan. Instituttet trener døvetolker på universitetsnivå, og er i ferd med å publisere ordbok for døvetegn. Det skjer i forbindelse med instituttets 50 års jubileum

Broder Andreas har en visjon om å besøke de syriske flyktningeleirene for å finne de døve der og hjelpe dem. Og han er allerede i gang.

Døveinstituttet i Jordan blir støttet økonomisk av familiearbeidet til Mennonitenes Sentralkomite, og denne støtten finansierer det meste av det som trengs for å drive arbeidet.

Ingen kommentarer: