fredag, oktober 18, 2013

Bispemøtets vedtak i går er kirkesplittende

Et samlet bispemøte konkluderte i går - etter at åtte av dem hadde gått inn for at kirken kan vie homofile par - at 'uenigheten ikke er av en slik karakter at det gudstjenestelige og sakramentale fellesskapet i Den norske kirke må brytes'.

De tar feil. Dette handler ikke bare om enheten i den norske kirke. Det handler også om forholdet til andre kirkesamfunn og menigheter. Dette er kirkesplittende vranglære, og vil måtte få konsekvenser i økumenisk samarbeide. I tiden før bispemøtet mottok Den norske kirkes preses et brev fra norske kirkeledere, hvor de innstendig ba om at bispemøtet ikke måtte fatte det vedtaket som de nå har gjort. Det var underskrevet av lederskapet for såvel Den romersk-katolske kirke, Den ortodokse kirke, ulike lutherske organisasjoner, Den evangelisk lutherske frikirke, Det Norske Baptistsamfunn, Misjonsforbundet, Pinsebevegelsen, med flere. Det er tydelig at det brevet ikke gjorde noe som helst inntrykk. Det sier ikke så rent lite om hva norske biskoper mener om samarbeidet med andre kirkesamfunn.

Det som skjedde i gårsdagens bispemøte var intet mindre enn et svik mot kirkens martyrer. Alle de som har betalt med sitt liv for troskapen mot Guds ord. Og for alle de som gjør det i dag.                                                                                          

Flertallet av biskopene i Den norske kirke står nå for en lære som ikke samsvarer med Guds ord hva angår ekteskapet. De har ikke bøyd seg for Guds ords autoritet i sakens anledning, men for tidsånden og folkemeningen. For dette vil de åtte som nå synes det er greit å velsigne det Herren ikke velsigner, høste billige og populistiske poenger. Men saken har også en annen side: det disse biskopene sier bryter med Guds ord. Det skal de en dag stå til ansvar for overfor Gud.

Hva slags kirke får vi når de som er kalt til å verne om den tro som en gang for alle er overgitt de hellige, svikter sitt kall? Det blir en troløs kirke, med troløse biskoper.

Kirkehistorien viser at når kirken opplevde forfall og frafall fra troen, kom fornyelsen fra menn og kvinner som søkte ut i ødemarkene for å be. For å søke Gud og høre fra Herren.

Når flertallet av biskopene i Den norske kirke vender ryggen til Bibelen, og sine trossøsken i de øvrige kirkesamfunn og lokale menigheter, må de bibeltroende i dette landet bøye kne og be Herren om tilgivelse for at de som skulle vokte troen, sviktet sin oppgave og sin tjeneste når de ble satt på prøve.

Og la oss omslutte de biskopene og prestene som velger å stå for det Guds ord sier om ekteskapet i våre forbønner. De trenger det.

Kyrie eleison!

Foto: Wikipedia

2 kommentarer:

Slettli Oustorp sa...

Les Jer. 23.11 Kan det passe i vår tid?

Bjørn Olav sa...

Passer veldig godt! Veldig beskrivende for det vi nå står midt oppe i. Takk!