mandag, desember 04, 2017

En liten oppdatering: Jeg og mitt hus til tjene Herren

Dagen i dag ble litt annerledes. Jeg hadde avtale hos nevrolog på sykehuset på Lillehammer i dag, men så ble legen syk og legetimen utsatt til utpå nyåret. Slik er det. Selv leger kan bli syke.

Jeg har større utfordringer med finmotorikken. Særlig i høyre hånda. Det er utfordrende. Den vil ikke være med like raskt som venstre hånda. Det gjør det blant annet vanskeligere å skrive. Jeg vil derfor spørre om dere som ber for meg kan huske på dette. For tiden skriver jeg på biografien om Solveig og Erling Thu, og det hadde vært fint om tregheten i høyre hånd kunne 'løses opp', om dere forstår. Jeg vil gjerne få skrevet denne boken ferdig, og en annen bok som ligger meg veldig på hjertet, mens jeg ennå kan.

I dag har jeg bare kost meg. Med flere kopper Yorkshire tea. Smaken av den er uslåelig. Jeg fyrer i ovnen, og tett ved siden av meg har jeg hatt Poirot, vår Wheaton terrier, som snorker som en voksen mann. Og så har jeg lest - profeten Jeremia. Den profetboken har fulgt meg en stund nå. Har noen kapitler igjen. Så har jeg lest "Karmel - Israel Nytt". Det er så spennende å følge med på det som skjer i Israel. Det er ikke for ingenting at den kalles 'lokalavisen fra Israel'. Her er det plass til det meste, fra de små notisene til de store nyhetene. Jeg kjenner på en djup takknemlighet for troens jødiske røtter.

Til søndag skal jeg tale i Brumunddal baptistmenighet. Det ser jeg frem til. På ettermiddagen samme dag i International Baptist Church. Etter at deres eget lokale brant ned for kort tid siden leier de midlertidig i Bærum baptistmenighet. På grunn av et dødsfall i familien til pastoren skal jeg være hans 'vikar' denne søndagen. Det skal bli så godt å se alle vennene våre der.

Det er fortsatt utfordrende med smertene jeg har, noe som også påvirker øresusen. Takk til dere som ber for dette. Jeg blir også ustø innimellom. Det er utfordrende.

Et ord fra Josva 24,15 taler sterkt til meg for tiden:

"Men jeg og mitt hus, vi vil tjene Herren."

Det er et valg man ikke gjør en gang for alle. Livet byr sannelig på mange ulike og utfordrende situasjoner hvor det valget må tas igjen. Troen er ferskvare!

Ingen kommentarer: