lørdag, desember 09, 2017

Politiet slår til mot baptister i Hvite-Russland - 13 år siden sist

De siste 13 årene har myndighetene i Hvite-Russland tillatt kristne i Lepel, i den nordøstlige delen av lande, å drive sin virksomhet gjennom sine kirker. Men i den siste tiden har politiet begynt å anholde menighetsmedlemmer igjen og domstolene har begynt å bøtelegge.

Baptister blir bøtelagt for å synge, dele ut kristen litteratur og for ikke å tilhøre en registrert menighet. Eieren av en kristen bokhandel forundres over trakasseringen som kristne nå utsettes for etter å ha opplevd ro og fred de siste 13 årene.

Det hele begynte i midten av oktober, ganske nøyaktig 13 år siden siste gangen politiet slo til mot stillferdige baptister i Lepel i Vitebsk regionen i Hvite-Russland. Siden da har politiet innbrakt baptister som har stått på gaten for å synge kristne sanger og dele ut kristen litteratur. De er så blitt bøtelagt. Disse baptistene har stilt seg opp på byens marked på lørdagene og sunget. Nå ser det ut til å være slutt. Ved siden av å bli bøtelagt er de også blitt truet med ytterligere forføyninger om de fortsetter med virksomheten.

Ved en av politiets aksjoner mot de fredelige baptistene ble Andreij Fokin slått i ansiktet av en politimann og pådro seg en skade. Han ble også påsatt håndjern og så stramt at hendene hans var helt numne lang tid etterpå. Han har innklaget dette som politivold til en dommer, men rettsmyndighetene har ikke gjort noe med saken.

La oss huske våre forfulgte trossøsken i Hvite-Russland.

Ingen kommentarer: