torsdag, desember 21, 2017

Marias utfordringer og de enslige mødre og fedre

May Sissel og jeg ble sittende å snakke om Maria i går. Hva ville ha skjedd i vår egen familie eller vennekrets, om en av de unge jentene vi kjenner kom hjem og fortalte at hun hadde hatt besøk av en engel som hadde fortalt henne at hun ville bli gravid ved at Den Hellige Ånd ville overskygge henne? Og at ingen mann skulle få komme nær henne.

Ville vi ha sett på hverandre og sagt: Nå har det visst rabbla for henne? Nå trenger hun profesjonell hjelp!

Helt sikkert.

Og kjæresten hennes ville sikkert blitt veldig bekymret han også.

Og det hadde slett ikke hjulpet om den unge tenåringsjenta fortalte at barnet som skulle fødes, skulle bli konge!Det skulle til og med ikke være noen ende på dette kongedømmet!

Hva tenkte folk flest i Nasaret om Maria? Hvor sannsynlig er det at de ville ha trodd på det Maria fortalte? For ryktene gikk sikkert. Ville ikke de fleste tro at Maria hadde diktet opp det hele for å skjule at hun hadde vært utro.

Vi ble sittende å tenke på det offer Maria betalte med sitt bare liv.

Men vi skal ikke glemme Josef midt oppe i dete hele. Det må ha vært litt av en kar! Til tross for ryktene som gikk, tok han på seg ansvaret. Riktignok ville han bryte trolovelsen - som var like bindende som ekteskapsinngåelsen - for, sier Skriften, han ville ikke bringe skam over henne. Klart det betydde mye å få englebesøk - men, har du tenkt på det: Ville du løpt rundt i Nasaret og fortalt at en engel hadde besøkt deg?  Hvor seriøst ville du blitt tatt siden forlovden din også kunne fortelle at en engel hadde besøkt henne?

Jo mer jeg leser historien om Maria og Josef jo mer begeistret blir jeg Guds forunderlige måte å gjøre tingene på.

Og så tenker jeg på alle enslige mødre og fedre og alle de utfordringene de har. Denne julen ber jeg spesielt for dem, om at Gud skal gi dem nye krefter og velsigne deres liv.

Ingen kommentarer: