lørdag, desember 30, 2017

Tusenvis av ungdommer samlet i Basel, Sveits i stillferdig bønn og lovsang

Flere tusen ungdommer fra ulike kristne sammenhenger er samlet i Basel i Sveits denne nyttårshelgen for å be, få undervisning fra Guds ord og lytte til stillheten og tilbe Herren. Det som samler dem er Jesus!

May Sissel og jeg lyttet til deler av kveldsmessen på direkte overføring i går kveld. Det er fantastisk å se alle disse ungdommene som sitter stille, synger disse meditative Taize-lovsangene, går frem for å bli velsignet av bror Alois eller en av de andre Taize-brødrene eller de kneler ned ved det store korset som legges flatt ned på gulvet for at ungdommene kan bøye sine panner mot det i stille bønn og tilbedelse. Det vitner om at unge mennesker slett ikke trenger høy, støyende musikk, røykkanoner eller kule lovsangere eller talere - er Guds nærværet der, så holder det!

Det er 40'de gang dette europeiske møtet holdes. Møtet i Riga i Latvia i fjor samlet 15.000 ungdommer, til et like enkelt opplegg. Selv var jeg tilstede i Linköping i Sverige i 1990 da dette europeiske stormøtet, som i sin tid ble startet av grunnleggeren av Taize, bror Roger, ble holdt der. Da kom 247 ungdommer fra Baltikum. Det var i seg selv en sensasjon. Ungdommer fra Estland, Latvia og Litauen kunne for første gang reise fritt ut av Jerntepppet, som hadde holdt dem innesperret og frarøvet dem friheten i så mange år. Det var mange av oss som gråt den gangen når vi fikk møte dem. Det var også her jeg fikk et lengre møte med bror Roger alene. Et møte jeg aldri glemmer og som gjorde et sterkt inntrykk på meg. Den lille, milde og ømme mannen som hadde en slik sterk Kristus-utstråling.

Ingen kommentarer: