onsdag, januar 24, 2018

Kristne i den syriske Afrin-regionen ber innstendig om forbønn

Kristne i den syriske regionen Afrin (se øverst til venstre på kartet), kommer nå med et desperat rop om forbønn. De ber også storsamfunnet om hjelp etter at Tyrkia med hjelp av jihadist-grupper har gått til angrep på kurdiske områder i Afrin-regionen.

De kristne har kunnet leve med en stor grad av frihet og trygghet i de kurdiske områdene i det nordlige Syria. Krigshandlingene de siste dagene har skremt mange.

"Som ledere for de kristne menighetene i det nordlige Syria, i byen Afrin, kan vi herved bekrefte at vi er under angrep fra Tyrkia," sier pastor Hakim Ali Ismael. Han er hovedpastor for et nettverk av menigheter i Afrin og Kobane. Han adresserer sitt brev til internasjonale kristne ledere, og legger til:

"Livene til våre kvinner og barn er i stor fare. Vi utsettes for tyrkiske flyangrep som slipper bomber. Vi er ikke i stand til å forsvare oss mot disse angrepene."

I følge pastor Hakim Ali Ismael bor det 200 kristne familier i det området som nå utsettes for bombardement. Afrin regionen er en isolert del av Den syriske føderasjonen hvis grenseområder kontrolleres av syriske opprørsstyrker og president Assads hærstyrker.

La oss be inderlig til Gud for våre venner.

Ingen kommentarer: