tirsdag, august 31, 2021

Pave Benedikts profetiske advarsel


"Den åndelige krisen som har innhentet Vesten er den mest alvorlige siden Romerrikets fall mot slutten av det femte århundre. Kristenhetens lys flimrer over hele Vesten. Det finnes mennesker i dag som kan komme til å se kristendommens effektive død i vår sivilisasjon. Ved Guds nåde, kan troen fortsatt vokse i Sør og i Kina, men utelukker en dramatisk reversering av dagens trend, den vil forsvinne helt fra Europa og Nord-Amerika. Dette behøver ikke bety verdens ende, men det er sluten på en verden. Bare de som er bevisst blinde som fornekter dette. Altfor lenge har vi nedtonet og ignorert tegnene. Nå er flommen over oss - og vi er ikke rede." 

- Pave emeritus Benedict XVI gjengitt i Rod Dreher: The Benedict Option. A Strategy for Christians in a Post-Modern Nation. Sentinel , side 8. Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Billedtekst: Pave emeritus Benedikt. Foto: By Pope_Benedict_XVI_Blessing.jpg: Rvin88derivative work: Jüppsche - Pope_Benedict_XVI_Blessing.jpg, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14930801

Ingen kommentarer: