fredag, oktober 24, 2008

Er sammenbruddet i økonomien Guds dom over nasjonene?



24.-28 november samles European Prayer Forum (EPF) i Bukharest i Romania. Etter planen vil jeg være der sammen med to andre norske forbedere. Lederen for EPF, generalsekretæren for Assemblies of God i Romania, min gode venn Ioan Peia, skriver i en epost til meg i går om den svært alvorlige situasjonen Europa nå er kommet i.

"Når Herren ba oss om å kalle sammen Europas bønneledere for å våke i Hans nærvær, tilbe og gå i forbønn, forsto vi at noe betydningsfullt ville inntreffe og som eldste i byportene for vårt kontinent så må vi få klarhet i det som er Hans vilje, og så dele dette med Menigheten. De internasjonale hendelsene de siste månedene har likevel overgått alt vi har forventet. Vi lever virkelig i de siste tider, og vi trenger vi vite hva som er Guds vilje for våre nasjoner. Det er ikke en tid for å organisere bønnekonferanser slik vi har gjort det tidligere, men å lytte til hverandre om det Herren har for vår tid, dele det og be profetisk."

Ioan Peia spør om vi nå står overfor store omveltninger mellom øst og vest:

"Er dette tiden for store omskiftninger i lederskapet mellom Østen og Vesten? Er denne uventede økonomiske krisen et tegn på at USA vil kollapse som supermakt, og at dette vil føre til at en ny økonomisk leder vil stå frem (Kina?)? Er dette tiden da vi vil oppleve oppfyllelsen av det profetiske ordet som ble gitt til European Prayer Forum i desember 2006, som handlet om kommunismens sammenbrudd i Kina? Hvordan vil den kinesiske menighet respondere på den enorme utfordringen det er å reise seg fra en undergrunnstilværelse til å bli den del av Kristi legeme som vil ha størst innflytelse i verden?

Hvordan vil sammenbruddet i det amerikansk babylonske systemet berøre vårt kontinenet, ja hver eneste nasjon? Er sammenbruddet i den amerikanske økonomien et resultat av Guds dom relatert til det som skjer i Midt-Østen, og spesielt i Israel? Hvordan vil en krig mellom Iran og Israel berøre en hel verden?

Vi vet at Herren kaller oss til å stå sammen med Ham og bli mennesker som endrer historien. Hva er det Herren ønsker at Menigheten skal gjøre i hver nasjon i disse tider med trengsel? Er dette tiden for begynnelsen av Guds store dom over nasjonene? Det kommer mange profetiske som handler om dom over menigheter og nasjoner som USA, Russland, Kina, India, det sørlige Asia. Hva med Europa?"

Spørsmålene er mange. Nå er tiden der for å søke Herren. Vil du hjelpe oss til å be for reisen til Romania. Den kan vise seg å bli mer strategisk enn vi hadde tenkt. På samlingen i november kommer vi til å møte bønneledere fra hele Europa. Mange av disse har jeg samarbeidet med i mange år. Vil du også være med på å be om at vi skal få skaffet til veie de pengene vi trenger for å klare reiseutgiftene?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja- amen-
set

Anonym sa...

Hvad blev summen af mødet der sidste år?

set