onsdag, oktober 01, 2008

Jesus - mitt liv, min lengsel

I forbindelse med feiringen av min 50 års dag lørdag som var, talte en god venn av meg. Anders Aanje siterte noen ord av mor Basilea Schlink, grunnleggeren av De evangeliske Mariasøstre. Hennes ord grep meg så sterkt at jeg gjerne vil gjøre dem til mitt livsmotto. Hør bare:

Å søke Jesus, det er mitt liv.
Stadig å finne Ham, det er min glede.
Når jeg har funnet Ham,
fortsetter jeg å søke Ham til
Han er blitt alt for meg.

Dette er en prosess. En livsforvandlende prosess. Jeg tenker på det som skjedde med apostelen Paulus. Han kom til et punkt i sitt liv hvor ingenting av det som hadde vært betød noe som helst.

"Men alt det som var en vinning for meg, det regner jeg som tap for Kristi skyld. Ja, så visst regner jeg alt som tap sammenlignet med det som er så mye mer verd, kunnskapen om Kristus Jesus, min Herre. På grunn av Ham har jeg lidd tap på alt, og jeg regner det som søppel, for at jeg kan vinne Kristus og bli funnet i Ham, ikke med min egen rettferdighet, den som er av loven, men med den som blir gitt ved troen på Kristus, rettferdigheten som er av Gud på grunn av troen, for at jeg kan kjenne Ham og kraften av Hans oppstandelse og samfunnet med Hans lidelser...." (Fil 3,7-10a)

I denne tiden vi lever i er kjærligheten til Jesus - det Bibelen omtaler som - den første kjærligheten, av helt avgjørende betydning om vi skal holde stand, og høre med blant "de som seirer" i trengselstidene som vi merker fødselsveene til. Vi lever i høyprofetiske tider, hvor veldig mange av de tegnene som Jesus talte om, går i oppfyllelse.

Jeg brukte deler av 50 års dagen min i går til å sitte sammen med en ledergruppe som jeg er en del av. Vi var alle enige om det samme: Dette er en tid å være virkelig våken i. Herren Jesus kommer snart!

Jesus! Jesus! Jesus! Intet er mer sentralt, intet er viktigere. Jeg må lære Ham bedre å kjenne, se nye sider av Ham, la meg fascinere enda mer, bli mer begeistret, våge mer for Ham. Han må bli mitt ett og alt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Disse ordene av mor Basilea Schlink ønsker jeg også gjøre til mitt livsmotto....

Jeg lengter etter mer av Jesus i mitt liv.


Stener

Anonym sa...

Bjørn Olav.

Jeg har sendt deg en e-post.

Stener

Bjørn Olav sa...

Stener

Jeg har fortsatt problemer med eposten ser det ut til. Klokka 12.24 har jeg ennå ikke mottatt noen epost fra deg.

Anonym sa...

Jeg har gjort et nytt forsøk.

Stener

Bjørn Olav sa...

Og den er kommet frem! Jeg svarer i løpet av dagen. Er på tur til bønnekoia. Ha en velsignet dag.

Anonym sa...

BjornOlav;så märkligt att du tar opp detta på din blogg idag,för i morse när jag vaknade,så bara kom en bön till mej;
"Jesus tack för att du är allt i mitt liv!
Mer och mer vill jag lära känna min Jesus,för Han är det Bästa som hänt mej!
Min Dyrbare Jesus, det finns inget mer dyrbarare än Honom!
Ha en bra dag BjornOlav!
Karin

Anno 2008 Nym sa...

Hvordan bli mer lik Jesus? For tiden tenker jeg at dette bare kan skje
- ved at jeg er villig til å OMVENDE meg hver dag.
- ved at jeg ikke tviholder på mine vaner, men lar Jesus forme og forandre meg mest mulig som Han vil.
- ved at jeg ikke er redd for å innse synd i livet mitt. Gud fordømmer jo ikke den som angrer, og Han hjelper oss å forbedre oss.

Gud opphøyer den ydmyke, men står den stolte imot. Jeg tror mer og mer at menneskers stolthet gjør at Åleskjærs "nådeforkynnelse" klør i øret. Det er jo behagelig å ta imot forkynnelse om at helliggjørelse kommer "automatisk" uten at vi anstrenger oss, og det er behagelig å tro at Gud er imot "svett kristendom" - selv om Jesus svettet blod i Getsemane, og selv om martyrer og misjonærer har grått og svettet seg til seire, drevet av Den Hellige Ånds brann.

I "nådeforkynnelsen" er det lite snakk om daglig omvendelse. Den daglige kamp mot vårt kjød neglisjeres. Dette klør i ørene til oss moderne mennesker, som tror vi kan fortsette å være overfladiske.

Overdriver jeg her?

Bjørn Olav sa...

Dette kaller jeg åpenbaring av sannheten! Kan ikke få understreket hvor viktig det er det som beskrives her. Dette er veien å gå om Jesus skal bli vårt liv. Takk, tusen takk for dette bidraget!