søndag, oktober 05, 2008

Radikalt kommunitetsliv i Australia



I går kveld fikk jeg en hyggelig epost fra Australia, fra Peter Hoover og Rocky Cape Christian Community. De uttrykker sin takknemlighet til Gud for den hjelpen de fikk fra ulike anabaptistiske fellesskap i utlandet, når de etablerte sitt nye arbeid på den nordvestlige delen av Tasmania. Noen av brødrene og søstrene som nå er bosatt i Australia kommer fra hutterianske kommuniteter. Også denne arven takker de Gud for.

"Vi setter stor pris på eksemplet fra de første anabaptistene, Jakob Huter og kommunitetene i Sør Tyrol og Moravia, som levde for Herren for 500 år siden. Men hva betyr dette? Betyr det at vi må gjøre det på samme måten som dem?"

Peter Hoover understreker at kommuniteten eller fellesskapet i Tasmania først og fremst er kristent. De ønsker å være radikale etterfølgere av Kristus. Og dermed ser de først og fremst til Hans eksempel.

"Vi lovte, i vår dåp, først og fremst vår lojalitet til Kristus. Og av den årsak er vi moralsk og evig bundet til å adlyde Ham alene, selv om anabaptister og hutterianere måtte velge annerledes. Jesus Kristus er døren som fører oss inn til et møte med Gud, Han er lyset vi vandrer i, det livgivende brød vi spiser langs Veien, og Livet vi lever for. Av denne grunn lovpriser vi Ham, søker vi å følge Ham hver Han enn måtte gå, og vi aksepterer Hans ord som endelig i enhver situasjon," skriver Peter Hoover.

Som Peter skriver: Vi bygger på Jesus Kristus, den eneste grunnvoll vi kan bygge på.

Det er veldig spennende å følge det nybrottsarbeidet som skjer i denne anabaptistiske kommuniteten i Tasmania. De er levende eksempler på at det er mulig å leve ut et radikalt nytestamentlig menighetsliv i dagens samfunn. Dette er garantert ikke siste gangen du hører fra den andre siden av jorda på denne bloggen!

Måtte Herren rikelig velsigne Peter og hans fellesskap i årene fremover. Måtte de fortsette å være eksempler og veiledere for oss i den daglige etterfølgelsen av Kristus.

Bildet viser noen av medlemmene i Rocky Cape Christian Fellowship.

2 kommentarer:

Jonas Melin sa...

Tack för detta vittnesbörd! Det är inspirerande att höra om kommuniteter och radikala lärjungar. Kan man läsa mer om dem någonstans?

Bjørn Olav sa...

Jeg har skrevet flere artikler om dem på bloggen. Sjekk også ut
www.thecommomlife.com.au Det er mulig å abonnere på deres nyhetsbrev pr. epost.

Jeg har hatt kontakt med Peter Hoover en tid. Han har skrevet flere bøker om anabaptistiske temaer, flere ligger ute på nettet. Peter er en god mann, full av visdom og svært ærlig. Han har gitt meg mange gode råd underveis i den prosessen vi har vært og fortsatt er i.