lørdag, oktober 04, 2008

Vårt salige håp



I det brevet som apostelen Paulus skriver til sin medarbeider Titus finnes det noen ord som jeg er blitt så glad i:

"mens vi venter på det salige håp og åpenbaringen av den herlighet som tilhører den store Gud og vår Frelser, Jesus Kristus. Han som ga seg selv for oss, for at Han skulle kjøpe oss fri fra all urettferdighet og rense for seg selv et eiendomsfolk, som har iver etter å gjøre gode gjerninger." (Tit 2,13-14)

I Norsk Studiebibel heter det om vers 13:

"Det salige håp. Dette er et av de vakreste bibelske uttrykk for Kristi gjenkomst og det kristne håp. Uttrykket kan gå objektivt på selve håpet og håpets innhold, men det kan også oppfattes subjektivt: lykkelig og salig er den som eier et slikt håp!" (Norsk Studiebibel/Bibelforlaget 1998, side 1569)

Jeg kjenner på mer og mer en takknemlighet overfor dette: JESUS KOMMER MEGET SNART IGJEN! I dette ligger verdens håp. Han kommer for å sette alt i rette stand. Ingen politikere, ingen konger, ingen despot kommer til å få det siste ordet. I den profetiske salme 2, står det:

"Jordens konger stiller seg opp, og fyrstene rådslår med hverandre mot Herren og mot Hans Salvede. Og de sier: La oss rive Deres bånd i stykker og kaste Deres rep av oss!"

Denne sammensvergelsen vil ikke lykkes!

"Han som troner i himlene, ler. Herren spotter dem. Så skal Han tale til dem i sin vrede, og i sin dype harme skal Han slå dem med angst. Men Jeg, Jeg har innsatt Min Konge på Sion, mitt hellige berg."

Jesus er den som får det siste ordet. En dag er nådetiden over, og Dommen kommer. Salige er de som da har tatt sin tilflukt til Herren. For dem gjenstår et salig håp. Det er som om jeg kjenner et stort halleluja presser seg frem!

Ingen kommentarer: