onsdag, oktober 08, 2008

Libanesiske baptister støtter misjon i Syria



Det startet med en en mann som dro fra Libanon til USA i 1893 for å kjøpe et kamera. Mannen het Saeed Jreidini, og kameraet skulle gi ham muligheten til å starte som fotograf. I Chicago møter han en baptistpastor som leder ham til tro på Jesus. Etter å ha vendt tilbake til Libanon begynner han som fotograf i Beirut. Han er frimodig og avlegger sitt vitnesbyrd til mange. I 1895 døper han åtte mennesker og planter den første baptistmenigheten i landet. Arbeidet med å vinne libaneserne for Jesus har begynt. Tre nye baptistmenigheter ble grunnlagt de neste 50 årene. Fra 1945 til 1995 var antallet baptistmenigheter vokst til 24. I dag, mer enn 100 år senere starten er det 29 forsamlinger med ca 2000 medlemmer.

Baptistene i Libanon har mye å takke Dr. Finley Graham og hans kone Julia for. De var de første amerikanske misjonærene i Libanon. De kom fra daværende Palestina i 1948 og hjalp de ulike menighetene. Omtrent samtidig ble Baptist Publication House startet. I nært samarbeide med Sørstatsbaptistene ble også Arab Baptist Theological Seminary startet (se bildet). Denne skolen ligger oppe på en høyde med vakker utsikt over Beirut. På begynnelsen av 1990-tallet ble Lebanese Baptist Society startet, og denne organisasjonen har tatt over driften av skolen fra Sørstatsbaptistene.

De libanesiske baptistmenighetene støtter misjonsarbeid i Jordan, Syria, Irak, Egypt, Tunis og Sudan.

Misjonsarbeidet i Syria startet opp på midten av 1950-tallet. Pioneren var Ibrahim Braike som plantet baptistmenigheter i Houran, Homs og Damaskus. I dag finnes det seks baptistmenigheter i landet med ca 150-200 medlemmer. Nye menigheter er blitt plantet de siste årene. Misjonærer er blitt sendt fra Libanon til Syria. En menighet er plantet i en landsby, av sikkerhetshensyn kan vi ikke fortelle hvilken. Etter fire års arbeid består denne menigheten av 23 døpte medlemmer. Forrige år studerte tre av medlemmene av denne forsamlingen på baptistenes teologiske seminar i Amman. De var der en måned for å bli opplært i evangelisering.

I Syria finnes det også en syrisk menighetsplanter! Han ble frelst for 20 år siden, og har studert ved seminaret i Beirut. Etter å ha gjort ferdig studiene her arbeidet han i Jordan i syv år. For tre måneder siden kom han tilbake til Syria for å arbeide her. Han har begynt med husmøter og bibelstudier. La oss huske ham i bønn. Av sikkerhetsmessige årsaker kan vi ikke oppgi hans navn.

Ingen kommentarer: