lørdag, oktober 25, 2008

Kongene fra Østen, Antikrist og verdens økonomiske krise, del 1



Bibelen omtaler ulike maktkonsentrasjoner i endens tid. En av disse er "kongene fra øst". Om disse leser vi i Åpenbaringsboken:

"Så tømte den sjette engelen sin skål ut på den store elven Eufrat og vannet i den tørket opp, SLIK AT VEIEN FOR KONGENE FRA ØST SKULLE RYDDES .... Han samlet dem sammen på stedet som på hebraisk kalles HARMAGEDDON." (Åp 16,12 og v.16)

Det originale greske ordet som oversettes med "øst" er bokstavelig anatoles heliou som betyr "den stigende sol". Dette var en gammel beskrivelse for de orientalske folkeslag og nasjoner. Apostelen Johannes ser i sine syner en enorm horde med soldater som samler seg ved elven Eufrat og kaller dem "kongene fra Øst". På denne måten profeterer han om en enorm orientalsk hær som reiser seg for å gå til krig i Midt-Østen. Vi kan også lese om dette i Åp 9:

"Så blåste den sjette engelen som hadde basunen: Løs de fire englene som er bundet ved den store elven Eufrat. De fire englene ble så løst, de som ble holdt ferdige til den timen og dagen og måneden og året da de skulle drepe en tredjedel av menneskene. Tallet på rytternes hær var to ganger ti tusen ganger ti tusen. Jeg hørte tallet på dem. Og slik så jeg hestene i synet: De som satt på dem, hadde brynjer i flammende rødt, hyasintblått og svovelgult. Og hestenes hoder var som løvehoder. Og det kom ild, røyk og svovel ut av munnen deres. For kraften deres er i munnen og halene. For halene deres er som slanger som har hoder. Og med dem gjør de skade. Men resten av menneskeheten, de som ikke ble drept ved disse plagene, omvendte seg ikke fra sine henders verk, slik at de sluttet å tilbe demoner og avgudsbilder av gull, sølv, kobber, stein og tre, slike som verken kan se eller høre eller gå. Og de omvendte seg ikke fra sine drap eller fra sin trolldom eller fra sin kjønnslige umoral eller fra sine tyverier." (Åp 9,13-21)

Vi lever virkelig i høyprofetiske tider. Den verdensomspennende økonomiske krisen vi nå ser gripe om seg i stadig større omfang, kan bane veien for Antikrist. Vi står overfor en mulig krig mellom Iran og Israel. Det skjer en skremmende utvikling i Russland, og det arbeides for å etablere en ny union på det gamle Romerrikets grunn. Midt oppe i alt dette må vi ikke glemme at Bibelen også taler om noe som skal skje i øst.

En av de store og betydningsfulle endringene som det 20 århundre brakte var en politiske og militære oppvåkning av Orienten. De store asiatiske nasjonene øst for elven Eufrat, som hadde sovet i århundrer, våknet til live og vi så dette området bli til en hovedfaktor i verdensmålestokk. Asia kastet av seg vestlig overherredømme, og Kina har vokst til en gigant. India har reist seg, og er blitt en atommakt. Japan har opplevd intet mindre enn en industriell revolusjon, Indonesia viser kraftige muskler med sitt muslimske styre. Men frem til nå har ikke de store nasjonene i Øst-Asia hatt noen viktig rolle å spille i Israels historie. Det vil snart endre seg!

Den vestlige verden våknet brutalt 7. desember 1941, da Japan angrep Pearl Harbor. I månedene som fulgte, dominerte Japans hær, marine og flyvåpen den asiatiske scene. Det var bare når amerikanerne satte inn all sin militære makt, at Japan ble tvunget i kne. Men Japans fall ble fulgt av det røde Kina som reiste seg, og av et India som ristet av seg Det britiske samveldets makt.

En dag i nær framtid vil vi oppleve oppfyllelsen av profetien hos Sakarja:

"På den dagen skal det skje: Jeg vil gjøre Jerusalem til en løftestein for alle folkene. Alle som vil løfte henne bort, skal sannelig bli flerret opp, selv om alle jordens folkeslag er samlet mot henne." (Sak 12,3)

Den dagen vil kongene fra Øst vise seg. Den dagen kan være mye nærmere enn vi tror. I neste artikkel skal vi se nærmere på profetien om kongene fra Øst, om den orientalske konfederasjonen og hvilken rolle den verdensomspennende krisen kan spille i alt dette.

(fortsettes)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dette hører vi veldig få predikanter og ledere tale om i dag. Jeg går i kirker og bedehus, men forkynnelsen om Jesu gjenkomst lyder ikke der. Mer om hvordan vi skal få et bedre selvbilde, om hvordan Gud skal velsigne oss. Men den "tonen" vi kunne høre før, gjennom Sverre Kornmo, Erling Strand, Thoralf Gilbrant er forstummet. Jeg husker ikke sist jeg hørte noen tale om "kongene fra østen". Takk!

Bjørn Olav sa...

Takk for oppmuntring. Jeg tror dessverre du har rett! Det er lite, om noe, det forkynnes om Jesu gjenkomst i våre møter. Det er spesielt underlig i en tid som vår, hvor så mange tidens tegn går i oppfyllelse. Dette er en tid hvor budskapet om vårt salige håp, burde tas frem igjen med styrke.

Anonym sa...

Jeg leste i Jakobs brevs 5. kapittel her om dagen. Det var noen ord som virkelig fikk meg til å tenke.

1 Og nå dere rike! Gråt og klag over all den ulykke som kommer over dere!
2 Rikdommen deres er råtnet, og klærne deres er blitt møllspiste.
3 Deres gull og sølv er rustet bort, og rusten på det skal bli et vitnesbyrd mot dere, og den skal fortære deres kjød som ild. Dere har samlet skatter i de siste dager.
4 Se, lønnen dere har holdt tilbake fra arbeiderne som har skåret åkrene deres, roper høyt, og ropene fra høstfolkene er nådd fram til Herren Sebaots ører.
5 Dere har levd i overdådighet og overflod på jorden. Dere har gjødd deres hjerter på slaktedagen.
6 Dere har domfelt og drept den rettferdige, ingen gjør motstand mot dere.

Jeg tenkte ved meg selv: Er finanskrisen ikke da en dom fra Gud?
Jeg tror at dette er en virkelig straff fra Gud. Den har ikke nådd sitt høydepunkt enda, men det kommer nok. Det spørs om dat blir i denne omgang eller om dette bare er enda en advarsel før den store og forferdelige finanskrisen som vil komme og legge hele verdens økonomi i ruiner. Den økunoniske krise som rydder veien for Antikrist så han kan komme og overta den finansielle styringen i verden.

MEN, JESUS KOMMER SNART. AMEN!

Mvh.: Birgir

Bjørn Olav sa...

Takk Birgir, jeg tror du har aldeles helt rett! Den økonomiske krisen er Guds dom over verden, om den er forløperen til den endelige krisen, vet vi ikke. Men det kan godt være. Det er nå så mange sammenfall av endetidstegn samtidig, at vi ikke har sett maken i historien siden Kristi himmelfart. Derfor må vi rope ut: JESUS KOMMER SNART!