fredag, oktober 10, 2008

Marie Monsen forkynte omvendelse så medmisjonærer ble født på ny!





Jeg nevnte i en bloggartikkel i går at broder Yun (bildet), bedre kjent som Den himmelske mannen, har skrevet ny bok. Og åpningskapitler handler blant annet om den norske misjonæren Marie Monsen (bildet).Broder Yun skriver at Marie Monsen hadde et hovedbudskap, som hun forkynte overalt hvor hun kom. "Hun forkynte at skal man være en etterfølger av Kristus, så må den personen først grundig ha omvendt seg fra sine synder. Med dette mente hun ikke bare at folk må bekjenne sine synder og be om tilgivelse. Det var bare første steg. Hun mente at hele deres liv, ønsker, motiver og planer måtte overgis til Gud. Hver eneste kristen må død selvlivets død og fullstendig overgi deres fortid, nåtid og fremtid til Herren Jesus Kristus. Et av hennes favorittbibelvers var Rom 12,1-2," skriver broder Yun.

"Jeg oppmuntrer dere derfor, søsken, ved Guds barmhjertighet, at dere framstiller deres kropper som et levende offer, hellig og velbehagelig for Gud. Dette er deres åndelige gudstjenste. Og bli ikke dannet lik denne verden, men bli forvandlet ved fornyelsen av deres sinn, så dere kan prøve hva som er den gode og velbehagelige og fullkomne Guds vilje."

Broder Yun forteller videre: "Ved ulike anledninger kom Guds hellige vrede over Marie Monsen, og ofte overbeviste hun sine medmisjonærer og kinesiske menighetsledere om deres lunkne overgivelse og skjulte synder. Mange ble fortalt at de var hyklere, og Monsen var aldri redd for å sette frem Guds standard. Ofte spurte Monsen misjonærene om de noensinne hadde erfart den nye fødsel i Kristus. og om de hadde overgitt sine liv fullstendig til Ham. Dette må ha kommet som et sjokk på mange misjonærer, som i utgangspunktet hadde forlatt alt for å tjene Kristus på den andre siden av jordkloden. Mange av dem ble likevel overbevist gjennom Helligåndens ransakende lys og kunne ikke si med sikkerhet at de var omvendt. Monsen ledet flere av sine medmisjonærer inn i et personlig forhold til Jesus."

Broder Yun uttrykker i dette kapitlet at Marie Monsen sto for en forkynnelse som dagens menighet sårt trenger. Jeg kunne ikke ha vært mer enig med ham. I en tid hvor nåden er blitt billig, og man kan leve stort sett som man lyster, i strid med Guds ord, trenger vi noen som kan forkynne omvendelsens budskap på ny. "For uten helliggjørelse skal ingen se Gud."

1 kommentar:

Petter sa...

Takk for klar tale! Jeg tror nøkkelen til ny vekkelse her i vesten ligger akkurat i dette med omvendelse. Minner om Jesaja 59,1: Herrens hånd er ikke så kort at han ikke kan frelse....Det er deres misgjerninger som skiller mellom dere og deres Gud. Deres synder skjuler hans ansikt, så han ikke hører dere."
Petter Lid