søndag, januar 24, 2010

Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti

I går la jeg ut en link til en nettside med en videofilm om Bibelen. Jeg håper riktig mange tar seg tid til å se den. Det er en god og troverdig gjennomgang av kirkehistorien fra aposteltiden og til godt etter reformasjonen, dramatisert med skuespillere og krydret med kommentarer fra forskere og teologer. Alle har det til felles at de tror at Bibelen er Guds evige, autoritative ord.

Jeg ble sittende å se mesteparten av denne filmen lørdags kvelden, og jeg kommer definitivt til å se den flere ganger. Dessverre er den ikke oversatt til norsk, men det burde noen påta seg. For dette er viktig stoff å få gjort kjent for så mange som mulig. Etter å ha sett så langt er min tro på Bibelen blitt ytterligere styrket, og jeg tror jeg kan si at jeg verdsetter enda mer den kamp som enkelte har utkjempet for sannheten - mange med livet som innsats. Det er også avslørende å se hvordan Den romersk-katolske kirke, og den ene paven etter den andre, bekjempet med vold at vanlige mennesker skulle få tilgang til å lese Bibelen på egenhånd.

Hvorfor var det så farlig at vanlige mennesker skulle få lese Bibelen?

Svaret er opplagt. De ville se at denne kirkens lære ikke stemte overens med Guds ord på mange og vesentlige punkter. Og hva ville da skje om de oppdaget dette? Vi vet svaret på det spørsmålet. Derfor ble bibeloversettere og de som var så heldige at de var i besittelse av Bibelen hengt eller brent etter at de var torturert på den mest bestialske måte. Av mennesker som påstod at de var kristne, og til og med tjente Gud ved en slike handlinger.

Etter å ha sett filmen er jeg blitt enda mer glad i Bibelen min. Er du glad for å eie en personlig Bibel, og leser du den hver dag? Mange mennesker har ikke det privilegiet ennå, den finnes ikke på deres språk, og opp gjennom historien - så også i dag - dør mennesker fordi de leser en og eier en. Det er ikke så selvsagt at vi har Guds ord tilgjengelig. La oss lære oss til å verdsette det mer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Enig i at denne filmen er veldig bra.Den er også et kraftig oppgjør med den romersk katolske kirken.Er ikke det tilfelle?Ole Anders

Bjørn Olav sa...

Det er riktig, Ole Anders. Denne filmen avslører også mye av Romerkirkens falske lære. Blant annet enkelte av pavenes uttalelser om at de er, ikke bare Kristi vikar, men Kristus og at de er i stand til å endre selv det Kristus har sagt, om nødvendig!

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav!

Takk for denne viktige linken. Vi har sett filmen med stor interesse, og anbefaler den på det varmeste! Den er svært informativ og troverdig, samtidig som engelsken er veldig grei å forstå. Verd å bruke tid på!

Guds velsignelse.

Eva & Eivind